BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şehit olmadan önce helallik istemiş

Siirt'in Eruh ilçesinde dün arazi taraması sırasında şehit düşen Er Feyzi Tekeş, memleketi Manisa'da toprağa verildi.

Abone ol

Siirt'in Eruh ilçesinde, referandum günü arazi araması yaparken tuzaklanan mayına basarak şehit olan yedi aylık asker Feyzi Tekeş (21) toprağa verildi.

Cenaze namazı, Manisa'nın Sarıgöl ilçesi Siteler Mahallesi Camisi'nde öğle vaktinde kılınan Tekeş, doğum yeri olan Ahmetağa köyünde defnedildi. Tekeş'in, bayramda Manisa'daki ailesine telefon ederek helêllik istediği öğrenildi. Akhisar Askerî Havaalanı'ndan alınarak evine götürülen şehit cenazesini annesi, günlüğüne yazdırdığı şiiri okutarak uğurladı.

Veda şiiriyle uğurlandı

Günlükte, "Başını dik tut, cenazemde ağlama anne" yazılıydı. Anne Rukiye Tekeş, ağlamayacağını ve vatanı böldürtmeyeceğini söyledi.
Acılı babayı teselli etmeye çalışırken acılı anne Rukiye ve kızkardeş Zeynep de sinir krizi geçirdi.

Slogan uyarısı

Cenaze namazını, Sarıgöl İlçe Müftüsü Oğuz Metin kıldırdı. Müftü Metin, vatandaşları camiye yakışmayan slogan atmamaları için uyardı. Cenazeye binlerce kişi, büyük bir Türk bayrağı getirdi. Cenaze namazında sonra şehit, 5 kilometre mesafedeki Ahmetağa köyüne götürüldü. Sarıgöl'den köye kadar oluşan 3 kilometrelik araç konvoyu ilerlerken, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Vatanı böldürmeyeceğiz" sloganları atıldı. Yolda fenalaşan şehit annesi ve kardeşi cankurtarana alındı.