BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Van'da Sanat Sokağı'na denetleme

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, belediye meclis üyeleri ile birlikte Sanat Sokağı'nda yapılan çalışmalarını denetleyerek, ilgilerden bilgi aldı.

Abone ol

Van'ın en işlek sokaklarından biri olan Sanat Sokağı'nın modern bir hale getirilmesi için bir ay önce başlatılan çalışmalarda sona yaklaşılıyor.

Sanat Sokağı'nda yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ile belediye meclis üyeleri, sokaktaki kaplama ve dizayn çalışmalarını denetledi. Yetkililerden bilgi alan Kaya, projenin aynen uygulanması konusunda titiz olunmasını istedi.

Kaya, daha sonra Cumhuriyet Caddesi alt sokakları olan Uğur Sokağı ve Başkale Garajı civarında yapılan çalışmaları denetledi.

Sanat Sokağı ile ilgili bilgi veren Peyzaj Mimarı Ömer Faruk Aytin, sanat sokağında yaklaşık bin 500 metrekarelik alan üzerinde çalışmaların yapıldığını söyleyerek, yıllardır halkın görmek istediği bir sanat sokağının artık Van'da hayat bulacağını söyledi.

Aytin, "Elimizden gelen tüm çalışmaları yapıyoruz. Sokakta ilk olarak taban tuğla döşenmesine başlayarak çiçekliklerimizi kurduk. Biz bu çalışmada hazırlanan projeye tamamen uyduk. Bu alanda çiçeklerimiz, süs ve aydınlatma çalışmalarımız olacak. Aydınlatmalarımızı özel olarak yer altından yaptık. Aksilik olmaması durumunda 15 gün içerisinde çalışmaları bitirmeyi hedefliyoruz. Bu güzel sokağımızı halkımızın da korumasını istiyoruz" dedi.