BIST 10.320
DOLAR 32,22
EURO 35,12
ALTIN 2.468,13
HABER /  GÜNCEL

Şehit askere Kürtçe ağıt

Hakkari'de şehit olan piyade er Abdurrahim Zençir, alkışlar, zılgıtlar, Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi.

Abone ol

Hakkari'de saldırıda şehit olan piyade er Abdurrahim Zençir, alkışlar, zılgıtlar, Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK üyelerince ateş açılması sonucu şehit olan piyade er Abdurrahim Zençir'in ile Piyade Er Orhan Koçak cenazeleri memleketlerinde toprağa verildi. Şehit er Zençir için Gaziantep'te öğlen namazının ardından Ulu Cami'de tören düzenlendi. Cenaze törenine şehit erin ailesi, yakınları ile Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ve vatandaşlar katıldı.

2 AY SONRA GELECEKTİ

Şehit erin annesi Saime Zençir oğlunun yaklaşık iki ay sonra terhis olacağını ve oğlu ile iki gün önce telefonda görüştüklerini belirterek, "İstanbul'a gitmiştim, iki gün önce oğlum beni aradı Ben askerden geldiğinde kendisini evlendirmek istediğimi kız beğendiğimi söyledim. Bana, "Sen bilirsin anacığım, her şeyin hayırlısı olsun" dedi. Ama oğlumun cenazesi geldi. Vatan sağ olsun" dedi. Cenaze namazı sırasında sürekli fenalaşan ve sinir krizleri geçiren şehit erin yakınları Zençir'i son yolculuğuna Kürtçe ağıtlarla uğurladılar. Zençir İle aynı çatışmada şehit düyen Şehit Piyade Er Orhan Koçak için ise dün Aksaray'da düzenlenen törenle toprağa verildi. Tören boyunca sık sık oğlunun tabutuna sarılan şehit er Koçak'ın annesi Meryem Koçak sinir krizleri geçirdi.

Öte yandan Bingöl'ün Yedisu ilçesinde güvenlik güçlerinin yaptığı arazi arama çalışmasında mayın patlaması sonucu 1 astsubay ve 1 erin yaralandığı bildirildi.