BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,12
ALTIN 2.466,86
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Müteahhit faize direniyor

Konut kredisi faiz oranı son üç haftada aylık yüzde 1,42'ye sıçradı.

Abone ol

Konut kredisi faiz oranı son üç haftada aylık yüzde 1,42'ye sıçradı ancak müteahhitler bankalarla özel anlaşmalar yaparak konut projelerinde bu oranı yüzde 1'in altına çekti

Son üç haftada konut kredilerinde aylık faiz yüzde 1.42'ye ulaştı ancak müteahhitler, bankalarla yaptıkları özel anlaşmalarla projelerinde uyguladıkları faiz oranını 0.57'ye kadar çekti. Aralarında Ağaoğlu, inanlar, Teknik Yapı-Varyap Varlıbaşlar ve Emay İnşaat'ın da bulunduğu belli başlı konut firmaları, bu kampanyaları en geç Haziran sonuna kadar sürdürme kararı aldı.

Dolara kilitlendiler
Dolardaki artış sonrası bankalarla masaya oturarak tüketiciye eski faiz oranlarından ev satmak adına kârlarından feragat eden bu firmalar, Haziran'dan sonra doların seyrinin ne olacağına kilitlendi. Bu süre sonunda mali açıdan güçlü olan firmalar bu oranlar üzerinden devam edebilmek için bankalarla yeniden anlaşmak üzere masaya oturacak.

Eğer dalgalanma devam edecek olursa inşaat maliyetlerindeki yükselişi karşılayamayacak olan firmalar ise yavaş yavaş faiz oranlarında belli oranlarda artışa devam edecek. Müteahhitlerin ortak görüşü ve temennisi ise Haziran ayından sonra konut kredisi faizlerindeki artışın durması.

Haber: Nihal YUVACAN

Kaynak: www.vatanim.com.tr