BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,67
ALTIN 2.403,07
HABER /  GÜNCEL

Şehidin bebeğine acı sürprizi

Kayseri'den yine ağıtlar yükseldi. Şehit cenazesinde şehit eşinin sözleri herkesi duygulandırdı.

Abone ol

Bingöl'de terör örgütünün mayınlı saldırısında şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Kazım Faydacı'nın cenazesi, Kayseri'de toprağa verildi.

Şehit Astsubay Faydacı için Hunat Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine şehidin yakınları, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Vali Osman Güneş, Garnizon Komutanı Tümgeneral Akın Öztürk, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit Astsubay Faydacı'nın eşi Gülsüm ve annesi Meryem Faydacı, şehit astsubayın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu önünde gözyaşı döktü.



Gülsüm Faydacı, eşinin 15 aylık oğulları Azgal Akın'ı uzun süredir göremediğini söyleyerek, ''Sen gittiğinde oğlun 3 aylıktı. 'Gözümde tütüyor' diyordun. 'Aniden gelip, sürpriz yapacağım' diyordun, ben böyle sürpriz istemiyordum'' dedi. ''Seninle çatışamadı şerefsizler. Haince mayın döşemişler. Vatan bölünmez, gerekirse ben bile giderim'' diyen Gülsüm Faydacı'nın, 15 aylık oğlu Azgal Akın'ı da tabutun yanına getirip, eşinin fotoğrafını göstererek, ''Bak oğlum baban'' demesi, törendekileri duygulandırdı.

Bakan Gül, şehidin babası Yaşar Faydacı ile Gülsüm Faydacı'yı teselli etmeye çalıştı. Gül, ''Canına okuyacağız onların. Hiç kimsenin yanına kalmayacak'' dedi. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan'ın cenaze namazını kıldırmasının ardından Faydacı'nın naaşı, top arabasına konularak, taşındı. Bu sırada törene katılan kalabalık, terör örgütü aleyhine slogan attı. Top arabasından ambulansa konularak Kartal Şehitliği'ne götürülen Faydacı'nın cenazesi, burada toprağa verildi. Tabuta sarılı Türk Bayrağı, Bakan Gül tarafından Gülsüm Faydacı'ya teslim edildi. Cenaze töreni, saygı atışıyla sona erdi.