BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,89
ALTIN 2.431,97
HABER /  GÜNCEL

Seçimlerde sandıktan Erdoğan'a da oy çıktı

Sırbistan'da yapılan seçimlerde açılan sandıkların içinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da oy çıktı.

Abone ol

SIRBİSTAN'da Aleksandar Vuçiç liderliğindeki Sırp İlerleme Partisi'nin (SNS) zaferiyle sonuçlanan seçimlerdeki bir oy kullanma merkezinde açılan sandıktan Başbakan Erdoğan için de oy çıktı.

Vuçiç, ülke genelindeki oy sandıklarının sayımının tamamlanmasının ardından, SNS Genel Başkanlığı binasında, Sırbistan'daki yabancı medya mensuplarının sorularını yanıtladı.


"TÜRKİYE İLE İYİ İLİŞKİLER KURMAK İSTİYORUZ"

Türkiye-Sırbistan ilişkileri konusundaki bir soru üzerine, Vuçiç, yakın zamandaki bazı açıklamaların kendilerini derinden üzdüğünü ifade etti. Vuçiç, "Ancak Sırbistan, Türkiye ile iyi ilişkiler kurmak istiyor. İyi ilişkilere sahip olacağız" dedi.

İki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmeye istekli olduklarını dile getiren Vuçiç, Türk yatırımcıların Sırbistan'a yatırımlarını yeni dönemde de sürdürmesini beklediklerini ifade etti.


"SIRBİSTAN, TÜRK YATIRIMCILAR İÇİN DE UYGUN BİR ÜLKE"

Vuçiç, "Sırbistan, Türk yatırımcılar için de uygun bir ülke. Çünkü Sırbistan üzerinden Avrupa Birliği (Ab) ülkelerine ve Rusya Federasyonu'na vergisiz ihracat yapılabiliyor. Bunlar Sırbistan'ın avantajları. Bugüne kadar, özellikle tekstil alanında ülkemize yatırım yapanlar, bu avantajları değerlendirdi. Biz, bu yatırımlardan memnunuz. Türkiye'nin Sırbistan'a yaptığı yatırımlara büyük saygı duyuyoruz" şeklinde konuştu.


"BOSNA HERSEK'İN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE SAYGILIYIZ"

"Bosna Hersek'i oluşturan iki entiteden biri olan Bosna Sırp Cumhuriyeti (RS) ile Sırbistan arasındaki ilişkiler gelecekte nasıl bir seyir izleyecek?" sorusuna Vuçiç, "Bölgedeki istikrarı ve iyi ilişkileri korumaya devam edeceğiz" yanıtını verdi.

Vuçiç, "Sırbistan, Bosna Hersek'in toprak bütünlüğüne saygı göstermektedir. Sırbistan'ın RS ile özel ilişkilere sahip olduğu bir gerçek, ancak Sırbistan hiçbir zaman Bosna Hersek'in toprak bütünlüğü ve egemenliğini aşağılamadı ya da ona karşı olumsuz bir yaklaşım sergilemedi" dedi.

Davet edilmesi halinde Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'yı ziyaret edebileceğini bildiren Vuçiç, iki ülke arasında ortak Bakanlar Kurulu toplantısı düzenlemeye, ekonomik sorunlar başta olmak üzere tüm anlaşmazlıkları çözmeye hazır olduklarını kaydetti.

Vuçiç, ayrıca yeni hükümetin en kısa zamanda oluşturulacağını sözlerine ekledi.

buyuk.20140318111432.jpg 

ERDOĞAN'A DA OY ÇIKTI

Bu arada, Sırbistan'ın güneyinde, Müslüman nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesindeki bir oy kullanma merkezinde açılan sandıktan Başbakan Erdoğan için de oy çıktı.

Seçimlere katılan 19 siyasi oluşumun bulunduğu oy pusulasının üzerine kalemle "20. Recep Tayyip Erdoğan" yazıldığı görüldü.