BIST 10.259
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.402,12
HABER /  POLİTİKA

Seçimi kaybeden çekip gitsin!

Başbakan Erdoğan, "seçimde birinci parti olmazsak siyaseti bırakırım" dedi. Cemil Çiçek'den de destek geldi.

Abone ol Başbakan Erdoğan'ın Hindistan'da söylediği sözlerle siyasette yeni bir tartışma başladı. "Seçimlerde partim ikinci olursa genel başkanlığı bırakır, çeker giderim"  diyen Erdoğan'a, Cemil Çiçek de Ankara'dan destek çıktı. 

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ''Batı demokrasilerinde seçimi kaybeden gidiyor. Seçimi kaybeden gittiği için de orada hücre yenilenmesi çok kolay oluyor. Bizde bu geleneği bir türlü oturtamadık. Oturtamadığımız için de zaman zaman demokrasi yolunda bazı yol kazalarına uğruyoruz. Yani ben eğer yanlış bilmiyorsam, Batı'da seçimi kaybedip de işbaşında kalan herhangi bir siyasi parti lideri hatırlamıyorum.''
'' dedi.

ALEVİLİK KONUSUNDA GEÇ BİLE KALDIK

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cemil Çiçek'e  ''Alevilerle ilgili yeni açılım konusunda bir karar alındı mı?" diye soruldu. Çiçek, "Alevilik konusu, ülkenin önemle durması gereken, hatta bazı açılardan baktığımızda da geç kaldığımız bir konudur. Tarihi, sosyolojik derinliği olan bir konudur ve bu vatandaşlarımızın devletten talepleri var, beklentileri var, karşılaştıkları bir kısım zorluklar var. Bu noktada iyi niyetliyiz. Neyi nasıl yapabiliriz, nasıl yapmalıyız? Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu arkadaşımız bu konunun koordinatörü olarak bir çabanın, bir çalışmanın gayreti içerisinde. Biz de bunları değerlendirip herhalde bir çalışmayı önümüzdeki günlerde ilgili arkadaşımız sizlerle paylaşır" dedi.