BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Asker 5 siteyi şikayet etti

Basın komisyonuna Genelkurmay'dan 5 site ile iki gazete hakkında şikayet gitti. Bunlara uyarı kararı çıktı.

Abone ol

Basın Konseyi Yüksek Kurulu, Genelkurmay Adli Müşaviri Hakim Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu'nun şikayeti üzerine 5 site ile 2 gazeteye uyarı verilmesine karar verdi.

Bu siteler;  ''www.aktifhaber.com'', ''www.samanyoluhaber.com'', ''www.davethaber.com'', ''www.zaman.com.tr'' ve ''www.stargazete.com''

Uyarılan gazeteler ise Zaman ve Anadolu'da Vakit gazeteleri oldu.

Uyarının nedeni olan haber şöyleydi;
Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun eşi Serpil Eminağaoğlu'nun Genelkurmay Adli Müşavirliği'nde çalıştığı belirtilerek, saat 16.00'da üçlü bir zirve gerçekleştirildiği, görüşmenin 1 saat 15 dakika sürdüğü''nün iddia edildiği belirtildi.

Genelkurmay'ın Basın konseyine başvurusunda, haberlerde iddia edilenin aksine böyle bir görüşmenin yapılmadığının öne sürüldüğü ifade edilen açıklamada, söz konusu başvuruda şu ifadelere yer verildiği vurgulandı:

''Kaldı ki belirtilen tarih ve saatte böyle bir üçlü zirvenin gerçekleştirilmesi de fiilen imkansız bulunmaktadır. Zira, mahiyetinde görev yapmakta olan Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun eşi Serpil Eminağaoğlu, 11 Ağustos–1 Eylül 2008 tarihleri arasında yıllık izinde olup, garnizon dışında bulunmaktaydı. "