BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  SEÇİM

Seçimi bilen anketçi: AK Parti bu seçimlerde ilk ve son kez...

Abdülkadir Selvi son seçimleri bilen Andy-Ar Başkanı Faruk Acar ile yaptığı sohbetin ayrıntılarını köşesine taşıdı.

Abone ol

Andy-Ar Başkanı Faruk Acar, AK Parti'nin bu seçimlerde ilk ve son kez "emanet oy" alacağını söyledi. Acar'a göre AK Parti'nin ve tek başına iktidar olup olmayacağını emanet oylar ile hala yüzde 8-9 puanlık kararsız kitle belirleyecek.

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi seçime 10 gün kala AK Parti'nin son durumunu yazdı. Partinin yükseliş trendine girdiğini belirten yazar, bugünkü yazısında 7 Haziran seçimlerini bilen Acar 'ın tespitlerine yer verdi. İşte o yazıdan bir bölüm:

 "Andy-Ar Başkanı Faruk Acar ise 7 Haziran'dan hemen sonra AK Parti'nin yüzde 42 trendine oturduğunu tespit ettiklerini ve bunu da kamuoyuyla paylaştıklarının altını çiziyor.

Acar'a göre AK Parti, 7 Haziran'ın muhasebesini yaptığı ya da milletvekili listelerinde düzenleme yaptığı veya daha iyi bir seçim beyannamesi açıkladığı için değil.

AK PARTİ OY ORANI NEDEN ARTIYOR?

Seçmen, AK Parti 13 yıldır ülkeyi yönetti. O zaman bu tür terör olayları ya da siyasi belirsizlik yaşamadık. Tek başına iktidarın getirdiği bir istikrar ve öngörülebilirlik vardı. Bunlar gitti ülkede sıkıntılar birbiri ardına harekete geçti. Acar'a göre AK Parti'nin en önemli yükseliş nedeni bu.

 MHP OY ORANI NEDEN DÜŞÜYOR?

Acar, MHP'deki erimeyi de buna bağlıyor. MHP lideri Bahçeli'nin 7 Haziran gecesi koalisyona girmeyeceğini ilan edip, erken seçim çağrısı yapmasıyla birlikte MHP'deki gerilemenin başladığı inancında. Daha önce AK Parti'ye oy verip 7 Haziran'da MHP'yi tercih eden milliyetçi seçmenin hükümetin kurulamaması ve onun devamında baş gösteren istikrarsızlıkta Bahçeli'nin bu tutumunun payı olduğu kanaatinde.

O nedenle Faruk Acar, ”Nasıl ki 7 Haziran gecesi AK Parti muhasebe yapmalı dedik. 1 Kasım gecesi de MHP için aynı şeyi söyleyeceğiz” diyor.

AK PARTİ'YE İLK VE SON KEZ EMANET OY GİDECEK

Acar'a göre AK Parti'ye bu seçimlerde ilk ve son kez bir “Emanet oy” gidecek. Ankara patlamasının toplumun zihninde 1 Kasım seçimlerini de aşan bir etki yaptı.

faruk acar
Andy Ar Başkanı Faruk Acar

ANKARA PATLAMASI SEÇMENİ TETİKLEYEBİLİR

Ankara patlaması Ortadoğu'yu, Suriye'yi, terörü, yabancı güçlerin Türkiye üzerindeki oyununu çağrıştırdı. Seçmen, “1 Kasım'dan sonra da bu tür olaylar yaşanacaksa, Türkiye'nin yönetiminde kim olmalı diye soruyor. Bu durum AK Parti'yi avantajlı duruma getiriyor” Faruk Acar'a göre sonucu emanet oyları ile hala yüzde 8-9 puanlık kararsız kitle belirleyecek.

İhtiyatlı konuşmayı tercih ediyor Acar. ”AK Parti iktidar kapısını aralamaya yönelik bir trendi yakaladı. Aynı trend devam ederse iktidar kapısı aralanıyor” görüşünde.