BIST 10.169
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.400,26
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Ömer Çelik'ten 12 Eylül iddiasına sert tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Türkiye'nin bugün 12 Eylül'den daha kötü bir durumda olduğunu iddiasına tepki gösterdi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Türkiye'nin bugün 12 Eylül'den daha kötü bir durumda olduğunu iddiasını ortaya atanlar için "Akılla, izanla, mantıkla, minimum bir kavrayışla, asgari düzeyde bir siyasi okur-yazarlıkla izah edilemeyecek bir argüman bu" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, 24 TV'de Yaşar Taşkın Koç'un sunduğu 24 Özel programında gündemi değerlendirdi. Ömer Çelik şöyle konuştu: 

"Geçmişte çeşitli Kürt partilerinin temsilcileri Türkiye'deki hukuki durum sebebiyle yurt dışına çıkmışlardı. 25 yıl kalan var, 30 yıl kalan var. Kemal Burkay örneğinde olduğu gibi. Bu insanlar Kürt sorunu temelinde, Türkiye'de belli bir tarihi yaşamış insanlar. Belli bedeller ödemiş insanlar. Aynı şekilde dindar kesimden aynı durumu yaşamış insanların belli vurguları oldu. 

EN BÜYÜK DEMOKRATİKLEŞTİRME GÜCÜNÜ AK PARTİ TEMSİL EDİYOR

Bu isimler Türkiye'ye dönerken hepsinin ortak bir vurgusu oldu. AK Parti'nin varlığını yok etmeye çalışanlara karşı şunu söylüyorlar, diyorlar ki "bu yanlış bir söylemdir. Beğenin beğenmeyin, Türkiye'de en büyük demokratikleştirme gücü AK Parti'de temsil ediliyor. 

BÖLGEDE AK PARTİ BENZERİ BAŞKA BİR PARTİ YOK

Bölgeye gözümüzü gezdirelim. Baktığınızda, CHP stili siyaset yapan pek çok parti olduğunu görürsünüz. MHP stili de siyaset yapan pek çok parti var. HDP stili de var. Ama etrafımızdaki ülkelerde AK Parti stili mezhepsel yapıların, etnik yapıların üstünde demokrasi vurgusuyla siyaset yapıp da kitle partisi olabilmiş bir parti yok. Böyle bir partinin olmadığı ülkelerde nasıl kaos var görüyorsunuz. 

DEMİRTAŞ AYRIŞTIRMA POLİTİKASI GÜDÜYOR

Demirtaş'ın Ankara Garı'ndaki terör eyleminden sonra hemen "bunu devlet yapmıştır" demesi, arkasından Sayın Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı suçlayan bir açıklama yapmasının sebebi nedir? 

Benzer şekilde, kendi hitap ettiği kitlenin kaderini Türkiye'nin kaderinden uzaklaştırmaya çalışıyor. Onların demokratik kazanımlarını Türkiye'nin demokratik kazanımlarından uzaklaştırmaya çalışıyor. 

AKILLA VE MANTIKLA İZAH EDİLEMEYECEK BİR ARGÜMAN BU

Ben bir gün Meclis'te bir sözcünün (şimdi belediye başkanı) aynen şu ifadeyi kullandığını gördüm: Türkiye bugün 12 Eylül'den bile kötü durumda. 

Akılla, izanla, mantıkla, minimum bir kavrayışla, asgari düzeyde bir siyasi okur-yazarlıkla izah edilemeyecek bir argüman bu. Buradan baktığınızda, bunun belli bir amaca matuf olarak söylendiği görülüyor. AK Parti'nin temsil ettiği demokratikleşme AK Parti tabanıyla sınırlı değil. MHP, CHP ve HDP tabanındaki vatandaşlarımızın da hayat kalitesini yükselten, onların gelecek beklentilerine cevap veren demokratikleşmedir.