BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Seçimde Kamer Genç sürprizi!

Meclis'in en renkli siması Kamer Genç de Meclis Başkanlığına aday... İlk turun sonucunda oylar sayıldığında bir sürpriz vardı.

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA-
TBMM'nin tüm yasama faaliyetlerinde olduğu gibi Başkanlık seçiminde de en renkli sima hiç kuşkusuz Kamer Genç. Bağımsız Tunceli milletvekili olarak arkasında 338 sandalyeli iktidar partisi desteği olan Mehmet Ali Şahin'in karşısına aday olan Kamer Genç ilk tur oylamada 11 oy aldı.

DSP'NİN OYLARI GENÇ'E
Genç'e bu oyu DSP'li vekillerin verdiği belirlendi. Aslında 13 olan milletvekili sayısı; ayrılıklarla düşse de tümü DSP'li vekil olarak anılan milletvekillerinin Kamer Genç'e destek verdiği öğrenildi.

KAPLAN'A AKP DESTEĞİ
Mehmet Ali Şahin'in destek için ziyaret ettiği DSP'nin desteği Kamer Genç'e giderken, DTP'li aday Hasip Kaplan da 25 oy aldı. Kaplan'ın aldığı oyların 4'ü merak uyandırdı. Bazı bağımsızların Kaplan'a oy verdiği hesap edildi. Ancak Kaplan'a AKP'den de oy geldiği belirlendi.

BAŞKAN YARINA
İlk turda yeterli oyu hiç bir aday sağlayamadı. Bu nedenle ikinci tur oylamaya geçildi. Bu turda da çoğunluk sağlanması beklenmiyor. Yarın yapılacak üçüncü tur ile seçim tamamlanabilir.