BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,81
ALTIN 2.437,65
HABER /  GÜNCEL

Dinleme skandalına savcı el koydu

Antalya'da bir ilköğretim okulunda bir veli tarafından kaydedildiği iddia edilen ses kaydıyla ilgili savcılık inceleme başlattı.

Abone ol

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde Merkez İlköğretim Okulu'nda bir veli tarafından kaydedildiği iddia edilen, öğretmenlerin okul müdür vekili hakkındaki olumsuz konuşmalarının yer aldığı ses kaydının, kim ya da kimler tarafından nasıl bir yöntemle yapıldığı araştırılıyor.

Savcılık, CD'ye kaydedilmiş kaydı inceleme yapılması için kriminal polis laboratuvarına gönderdi.

Kemer'de Merkez İlköğretim Okulu'nda görevli öğretmenlerin okul müdürü hakkındaki olumsuz konuşmalarının ses kayıt dökümlerinin yerel bir gazetede yayımlanmasının ardından öğretmenler, konuşmaları yayımlayan ‘Gazete Kemer’ adlı gazete ile kaydı yapan ya da yaptıranlar hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Bunun üzerine savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında ses kaydının kim ya da kimler tarafından nasıl bir yöntemle yapıldığını anlayabilmek için, CD'ye kaydedilmiş kayıt, inceleme yapılması için kriminal polis laboratuvarına gönderildi.

Savcılık ayrıca soruşturma kapsamında okul müdür vekili, okulda görevli öğretmenler, okul görevlileri, okul aile birliği üyeleri ve konuşmaları yayımlayan gazete yetkilisinin ifadelerine de başvurdu. Bu arada savcılığın konuşmalarda geçen iddiaları da suç duyurusu kapsamına aldığı ve soruşturmanın bu yönüyle de sürdüğü kaydedildi.