BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

YAŞ Ergenekona kulak asmadı

Dursun Çiçek atanmadı ama Ergenekon'da ifade veren Albay Levent Görgeç tuğamiralliğe yükseltildi

Abone ol

İNTERNETHABER

YAŞ'ta Albay Dursun Çiçek'e terfi çıkmadı. Ama Ergenekon soruşturması kapsamında ifade veren Albay Levent Görgeç tuğamiralliğe yükseldi. Albay Dursun Çiçek'e uzanan "irticayla darbe planı" iddiası kapsamında yürütülen soruşturmada Albay Levent Görgeç de ifade vermişti.

TSK BAŞBUĞ'UN DEDİĞİ GİBİ "CADI AVINA ÇIKMADI"

Dursun Çiçek TSK'nın açıklamasına göre boş kadro olmadığı için atanmazken, Ergenekon'da ifade veren Levent Görgeç'in tuğamiralliğe yükseltilmesi TSK'nın darbe iddiasıyla ilgili suçlanan personeline tam sahip çıktığının göstergesi oldu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, iddialarla ilgili "cadı avına çıkmayız" demişti. Albay Dursun Çiçek'le ilgili açıklama ve Albay Levent Görgeç'in tuğamiralliğe atanmasına ilişkin bu iki önemli tavır TSK'nın, "cadı avına çıkmayız" sözlerinin arkasında durduğunu gösterdi.

Medyada günlerdir spekülasyon yaratılsa da bu durumda şaşılacak bir şey yok. Zaten, 3 yıldır Şura’ya isme gelen Çiçek’in bu sene de amirallik kadrosunda yer açılmadığından terfisi beklenmiyordu. Dosyası ise sadece teamüller nedeni ile toplantıya getirilmişti.

ADI İDDİANAMEDE GEÇEN KORGENERALE TERFİ

Bu sene Ergin Saygun’un 1.Ordu komutanlığından emekliliği ile boşalan bir orgeneral kadrosu için 8 korgeneral yarışıyordu. Sürpriz bir kararla, bir değil iki isim birden orgeneralliğe terfi ettirildi.

Yani orgeneral kadrosu bir arttırıldı. Adı Ergenekon iddianamesinde geçiyor teziyle tartışma konusu olan Bekir Kalyoncu ile Başbakanın eski danışmanı olan Genelkurmay Plan Prensipler Başkanı Nusret Taşdeler orgeneralliğe terfi ettiler.

TSK SPEKÜLASYONLARA KULAK ASMADI

Kalyoncu'nun ismi, Ergenekon soruşturmasında adı geçen eski özel harekatçı İbrahim Şahin'in ifadelerinde geçmişti. Şahin, Kalyoncu'nun emri ile terörle mücadele için bir kadro kurma çalışması yaptığını iddia etmişti.

Kararlara ve Çiçek açıklamasına bakıldığında TSK’nın terfi sisteminde spekülasyonlardan çok öncelikle personelinin liyakatına önem verdiği gözleniyor.