BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.512,84
HABER /  POLİTİKA

Erdoğandan çarpıcı DTP yorumu

Günün en çarpıcı sözü.. Başbakan Erdoğan DTP'yi işte böyle gördü... Erdoğan ayrıca MHP lideri Bahçeli'ye sert çıktı..

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın DTP'ye bakışında çarpıcı değişim. Erdoğan, DTP'yi PKK ile aynı kefede görmediğini açıkladı.

Hükümet Kürt açılımında ince eleyip sıkı dokuyor. Her kesime elini uzatan Erdoğan bir el de DTP'ye uzattı. Açılıma kapıyı kapatan VE kendisini ihanetle suçlayan Bahçeli'ye eleştiriler yöneltti.

Başbakan Erdoğan TBMM Başkanlığı için Genel Kurul'a girerken gazetecilerin randevu ve Kürt açılımıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, ''Kürt açılım ve terör konusunda MHP ile görüşecek misiniz?'' sorusunu ise şöyle yanıtladı:

''Bu konuyla ilgili MHP kapılarını kapattı. MHP böyle bir görüşmeye gerek görmediği gibi, bu başlatılan çalışmayı 'vatana ihanet' olarak vasıflandırıyor. Şimdi olaya böyle yaklaşan; bir anlayışla, zihniyetle... Yani bu kadar kabaca, daha ne olduğun bilmeden... İçinden ne çıkacak bilmeden böyle bir yaklaşımda olanlarla neyi görüşeceksiniz."

Erdoğan DTP ile randevu krizini hatırlatan gazetecilere şu cevabı verdi:

OLAYA BÖYLE YAKLAŞAN ZİHNİYETLE

"Başlatılan çalışmayı vatana ihanet olarak vasıflandırıyor. Şimdi olaya böyle yaklaşan zihniyetle yani bu kadar kabaca daha ne olduğunu bilmeden, içinden ne çıkacak bilmeden böyle bir yaklaşım içinde olanlarla neyi görüşeceksiniz.

DÜRÜST OLUN

Hedefleri hep saptırıyorsunuz. Buralarda samimi olun dürüst olun.. Bakın ben o zaman da aynı şeyi söyledim. Talep geldiği gün ertesinde 10 tane şehit vardı. 10 tane şehidimizin olduğu günde kalkıp böyle bir cevabı veremezdim. Bu ülkede aynı zamanda siyaset yapıyoruz. Bizim de taleplerimiz var. Bu taleplere karşı da parlamento içeresinde bulunan siyasi partilerin gerekli  olumlu yaklaşımı göstermezi lazım.

DTP İLE PKK AYNI KEFEDE DEĞERLENDİRMİYORUM

Ben DTP'yi PKK ile aynı kefede değerlendirmiyorum, değerlendirmek istemiyorum. Çünkü parlamentonun içerisinde olan bir siyasi parti olması hasebiyle. Eylemleri, fiiileri şu bu filan bunlar ayrı konular. Bunları ayrı konuşuruz. Ama parlamentonun içerisinde olması sebebiyle olayı böyle değerlendirmek durumundayız."