BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.438,07
HABER /  POLİTİKA

Seçim meydanı Erdoğan'ı ağlatacaktı!

Başbakan Erdoğan, Gaziantep'te seçim stratejisini açıkladı kimsenin boş durmamasını istedi

Abone ol

Başbakan Erdoğan, seçimlere 48 saat kala stratejisini açıkladı partilileri adam adama markaja çağırdı. Partililere ev ev gezmesini, telefonla oy toplamalarını isteyen Erdoğan, Türkiye'den gelen bir seçim zaferinin Ortadoğu ülkelerinde de sevinç çığlıklarına neden olacağını, bölgenin rahat bir nefes alacağını söyledi. Seçim meydanında bir partilinin ağlaması üzerine, ağlama yoksa bende ağlarım diye seslenen Erdoğan, Türkiye'nin 81 ilinde AK Parti seslerinin yükseldiğini iddia etti.


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Gelin, pazar günü CHP'ye sandıkta bir demokrasi dersi verelim. Gümbür gümbür gelin, 12'de 12 yapalım" dedi.

Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap eden Başbakan Erdoğan, seçimlere 48 saat kala, parti stratejisini açıkladı. İşte Erdoğan'ın partililerden istediği adam adama markaj stratejisi:

"Gelin, pazar günü CHP'ye sandıkta bir demokrasi dersi verelim. Gümbür gümbür gelin, 12'de 12 yapalım. Gaziantep, gaziliğine, şanına yeni bir şan katsın istiyorum. Gaziantep bunu yapar mı; inanın yapar. Gaziantep'te ben bu yüreği görüyorum, gözlerinizde bu ışığı görüyorum. Siz bunu yaparsınız, size inanıyorum. Ama 48 saat durmayacağız; ev ev dolaşacağız, kapı kapı dolaşacağız, telefonlarımızla konuşacağız. Ve ben de pazar akşamı Gaziantep'i Ankara Genel Merkez'den arayacağım, -Ne oldu, 12'de 12 oldu mu- diye soracağım. Gaziantep her zaman yanımızda oldu, her zaman bizimle oldu. İstiyorum ki ustalık döneminde bizi daha da güçlendirsin" 

ERDOĞAN MİTİNG ALANINDA AĞLAYACAKTI- VİDEO

Gaziantep'te kimse kimsenin etnik kökenine bakmadığını kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Burada kimse kimsenin diline bakmıyor, burada kimse kimsenin inancı ile mezhebi ile ilgilenmiyor. Gaziantep Türkü ile Kürdü ile Zazası ile Arabı ile ve tüm diğer unsurları ile kader birliği yapıyor. İşte Gaziantep bunun için önemli. Burada huzur olduğu için kalkınma var, yatırım var. Eğer terör olsa buraya yatırım gelir mi? Gaziantep'te şu anda 5. organize sanayi bölgesi ile yeni bir adım atıldı. 5 organize sanayi. Niye? Terör yok. 24 milyon metrekare üzerinde kurulu 4 bölge içerisinde bulunan 85 bin işçi istihdamı, 11 milyon metrekare üzerine kurulan 5. organize sanayi bölgesi ile 135 bin işçi istihdamına çıkacak. 2011 yılı elektrik tüketim rakamları geçen yıla oranla yüzde 20 arttı. Bu ne demek; Gaziantep daha da kalkınıyor, daha da güçleniyor" 

CHP'YE ELEŞTİRİ 

Konuşmasında ana muhalefet partisi CHP'yi de eleştiren Erdoğan, şöyle devam etti: 

"Gaziantep'in dili olsa konuşsa. Gaziantep'e gelip de Gaziantep'in arka sokaklarında benim boyumla içeri zor girdiğim konutlar var. Oralara girdim, gördüm ve bir odada 5 çocukla beraber yaşayan anneyi gördüm. Değerli kardeşlerim, ama hemen biz elimizi uzattık. Kılıçdaroğlu gibi istismarını yapmadık. Çünkü biz hizmet siyaseti yapıyoruz, eser siyaseti yapıyoruz ama onlar istismar siyaseti yapıyor. Gelin pazar günü şu CHP'ye sandıkta bir demokrasi dersi verelim diyorum. Gümbür gümbür gelin 12'de 12 yapalım." 

"İSTİKRAR SÜRSÜN, TÜRKİYE BÜYÜSÜN" 

Erdoğan, 12 Haziran seçimlerinin son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"Ülkenin geleceği adına son derece kritik bir karar vereceksiniz. 12 Haziran'da Türkiye'de siyaseti bir kez daha şekillendireceksiniz. 3 Kasım'da, 22 Temmuz'da, 12 Eylül'de nasıl demokrasiye sahip çıktıysanız, 12 Haziran'da bir kez daha demokrasiye sahip çıkacaksınız. Siz bizim çetelerle mücadelemize çok büyük destek verdiniz. İnanıyorum ki 12 Haziran'da çok daha güçlü destek vereceksiniz. Ben değişime, büyük Türkiye'ye, 2023 hedeflerine evet diyeceğinizi biliyorum. Biz bu ülkenin pek çok kronik sorunlarını, 10 yılların sorunlarını kararlılıkla çözdük. Demokrasiye güç kazandırdık. Özgürlükleri genişlettik. Milli iradenin üzerindeki baskıları kaldırdık. Üstünlerin hukukuna hayır dedik. Ama hukukun üstünlüğüne evet dedik. Adaletsizliğe evet demiyoruz. Sizin desteğinizle inşallah çok daha iyisini yapacağız. 12 Haziran'da öyle bir mühür vurun ki tüm Ortadoğu sevinç çığlıkları atsın. Öyle bir karar verin ki oralar derin bir nefes alsın. Dünyanın tüm mazlumlarının, mağdurlarının umudu çoğalsın. İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün."

"TÜRKİYE AK PARTİ DİYOR" 

Türkiye şu an AK Parti diyor. 81 vilayetten AK Parti sesi geliyor. Bir kez daha gür bir sesle AK Parti diyor. Bizi hiç bir zaman yalnız koymadınız. Siz bizi mahcup etmediniz, yine etmeyeceğinize inanıyorum. Emekli kardeşlerimi istismar ediyorlar. Onların haklarını biz koruduk. Şartlarını daha da iyileştirmek için, AK Parti diyeceğiz. Engellilerin, yaşlıların şartlarını daha iyiye taşıyacağız. Biz kimsesizlerin sesiyiz. Sessiz yığınların sesiyiz. 8,5 yıldır biz bunu yaptık. Gençlerin çocukların daha aydınlık bir geleceği kavuşması için bir daha AK Parti diyeceğiz. Yoksullar, mağdurlar için, 2023 hedefleri için Büyük Türkiye için dünyanın en büyük 10 ekonomiden biri olması için AK Parti diyeceğiz. Gaziantep 22 Temmuz'da yüzde 59 ile AK Parti dedi. 12 Eylül'de yüzde 70 referandumda evet dediyse, 12 Haziran'da yüzde 70'in üzerine çıkar mı? Çıktığınız belli, netice belli, 12-0. İnanç öyle bir şeydir ki tekeden bile süt çıkartır. Siz yüzde yüze inanıyorsanız o da olur."

HER ÖĞRENCİYE ELEKTRONİK KİTAP 

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Dertliyiz. Amerika'da George'un oluyor da benim Gaziantep'im de Ahmet'in, Mehmet'in, Ayşe'nin, Fatma'nın niye olmasın? İşte oldu. Elektronik kitap. Seçim sonrası ihaleyi yapıyoruz ve ihale sonrası üretim geldikçe bütün okullarımıza veriyoruz. Her okula akıllı tahta ve her öğrenciye elektronik kitap. Kılıçdaroğlu 90lı yıllarda 8 yıl genel müdürlük yaptı. O dönemler sigorta hastanelerinin halini bilir misiniz? Ameliyathaneler felaket. Doktor sizi muayenehanesine çağırır. Parayı ver muayene ol. Reçeteyi yazar ilacın yarısı var yarısı yok. Şimdi benim vatandaşım, fakiri zengini, çiftçisi işçisi memuru, istediği hastaneye gidiyor mu? istediği eczaneden ilacını alıyor mu? Mesele bu."