BIST 10.206
DOLAR 32,34
EURO 34,89
ALTIN 2.378,40
HABER /  GÜNCEL

Afyon'da 33 kadına 700 TL'lik kredi

Afyon'da yoksulluğu azaltmak amacıyla 700 TL'lik kredi verildi

Abone ol
Afyonkarahisar'da, yoksulluğu azaltmak amacıyla başlatılan proje kapsamında 33 kadın girişimciye 700'er TL kredi verildi.

Afyonkarahisar Valiliği ile Türkiye İsrafı Önleme Vakfı arasında yapılan protokol çerçevesinde, mikro krediyi almaya hak kazanan 33 girişimci kadına, Tarım İl Müdürlüğü toplantı solununda düzenlenen törende, Asım Kocabıyık Afyonkarahisar Mikro Kredi Şubesi tarafından kredileri dağıtıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, kredi alan girişimci kadınları kutladı. 450 civarında girişimci kadının bu krediler sayesinde kendi işini kurduğunu hatırlatan Balkanlıoğlu, verilen sermayenin çok sembolik ve geri ödemeli bir sermaye olduğunu, ancak asıl amacın insanları çalışmaya sevk eden bir unsur olduğunu kaydetti.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla insanlara milyarlarca para verdiklerini ama yoksulluğu bir türlü bitiremediklerini dile getiren Balkanlıoğlu, "Çünkü vakfın verdiği yardım karşılıksız hibedir. Geri ödenmeyeceği için çok kısa sürede harcayıp tüketiyorlar ve yeniden kapımızı çalıyorlar. İnsanları çalışmaya sevk eden bazı nedenleri olmalıdır. Geri ödeme mantığı bunu sağlamaktadır." şeklinde konuştu.

Bir kadının buradan aldığı bir dikiş makinesi sayesinde bir atölye, fabrika oluşturduğunu aktaran Balkanlıoğlu, "Çalışmış ve kazanmış. Çalışması gerekli, çünkü aldığı krediyi geri ödemek için çalışmak zorunda. Ama sonunda bakmış ki iş kurmuş, sermayesi olmuş, aile bütçesine önemli derecede katkısı olmuş. İşin en ilginç tarafı verilen kredilerde ne bir kefil, ne bir senet, ne bir ipotek var. Hiçbir şey yok. Karşılıklı güvenle verilen bir kredi. Ama bu kredilerde hiçbir şekilde batak yok. Hepsi geri ödeniyor. Geri dönüşler yüzde 100. Bu da kadınlarımızın daha sorumluluk sahibi olmalarından kaynaklanıyor. Valilik olarak girişimci kadınlarımıza bizler de destek vermeye hazırız." dedi.

Afyonkarahisar'ın, projenin Türkiye'de en başarılı uygulanan illerden biri olduğuna dikkati çeken Balkanlıoğlu, "Aldıkları küçük sermayelerle iş kurup aile bütçesine katkıda bulunan, istihdam sağlayan, evine ekmek götüren, kimseye muhtaç olmama mücadelesi veren kadınlarımızı, annelerimizi, bacılarımızı içtenlikle kutluyorum." diye konuştu.