BIST 10.159
DOLAR 32,13
EURO 35,12
ALTIN 2.472,35
HABER /  DÜNYA

Balkanlar seçimlerde istikrar istiyor

Makedonya Hak Yol Partisi Genel Başkanı Kenan Mazlami, Türkiye'deki seçimlerinden istikrar çıkmasını istedi.

Abone ol

Makedonya'da Aliye İzzetbegoviç'in kurucusu olduğu Makedonya Hak Yol Partisi Genel Başkanı Kenan Mazlami, 3. Bölge milletvekili adayı Bülent Turan'ın seçim çalışmalarına katıldı.

Avcılar ve Büyükçekmece'de vatandaşlarla biraraya gelen Mazlami, Türkiye'deki seçimlerin Balkanlar'ı da yakından ilgilendirdiğini belirterek "Buradaki seçimlerin sonucu sadece Türkiye halkını ilgilendirmiyor. Yine orada yaşayan kardeşlerimizi ve bizleri de yakından ilgilendiriyor. Çünkü buranın sonuçları bizlere de yansıyacak. Oradaki Türklere de ileriye doğru bizim oradaki refahımıza huzurumuza etkili olacak" dedi.

SEÇİMLER MAKEDONYA'DA DA BİREBİR TAKİP EDİLİYOR

Seçim çalışmalarının Makedonya'da da birebir takip edildiğini kaydeden Mazlami, "Biz orada aynen Türkiye'deki gibi seçim kampanyasını takip ediyoruz. Aynı coşku ve heyecanla orada bulunan kardeşlerimiz seçimleri takip ediyor. Biz buraya Bülent Bey'e ve diğer arkadaşlara destek vermek için buraya geldik. Bu seçim havasını yaşamak için buraya geldik" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın Balkanlar'da çok sevildiğini belirten Mazlami, "Tayyip Bey burada nasıl coşkuyla seviliyorsa oradaki halk da aynı coşkuyla seviyor. Diyebilirim ki Tayyip Bey orada seçime katılsaydı muhakkak yüzde 80 oy alırdı" dedi.

TÜRKİYE'DEKİ İSTİKRARIN DEVAMI TÜM COĞRAFYAYI ETKİLİYOR

Türkiye'deki istikrarın tüm coğrafyayı etkilediğini belirten Ak Parti milletvekili adayı Bülent Turan, "Makedonya'nın önemli partisinin başkanının burada olması son derece anlamlı. Tayyip Erdoğan'ın sevinciyle sevinçlenen hüznüyle hüzünlenen bir sürü insan var. Biz Edirne ve Kars'tan daha öte bir anlam taşıyoruz. İnsanların Avrupa, Balkanlar ve Ortadoğu'da kalplerinin bizimle beraber attığını biliyoruz. Sayın başkanımızın burada olması bizler için onurdur" dedi.

"TÜRKİYE'NİN REHBERLİĞİNİN DEVAM ETMESİ GEREKİYOR"

"Ak partinin başarısına en az Türkiye'dekiler kadar Balkanlar'da da sevinecekler" diyen Bülent Turan, "Biz başarılı olursak onlar bizden daha fazla sevinecekler. Başarısız olursak bizden daha fazla üzülecekler. Çünkü Balkanlar'daki istikrar Türkiye ye bağlı. Türkiye'nin güçlü olduğu coğrafyada balkanlar zaten güçlü olacaklardır. Aralarındaki ayrılıkların çözümünde Türkiye hükümeti ciddi bir yol gösterici ve çözüm merkezidir. Bu rehberliğin devam etmesi lazım. Bu konuda Türkiye'deki hükümetin oy oranının artarak devam etmesi oradaki istikrarı sağlayacağından dolayıdır ki bu insanlar bizimle beraber dertlerini paylaşıyorlar" diye konuştu.