BIST 10.051
DOLAR 32,37
EURO 34,80
ALTIN 2.408,99
HABER /  GÜNCEL

Hatay'a sığınan Suriyeli sayısı artıyor (video)

Ülkenin kuzey bölgelerinde yaşanmasından endişe edilen ordu müdahalesinden kaçan Suriyeli sığınmacılar Türkiye sınırını geçmeye devam ediyor.

Abone ol

Suriye'nin kuzey batısındaki Cizr el-Şuhur'da yaşanan gerilim sebebiyle Türkiye'ye sığınan olan Suriyelilerin sayısı artıyor.

Hatay'dan BBC'ye konuşan bir yetkilinin bildirdiğine göre gece boyunca ulaşanlarla toplam sığınmacı sayısı 1500'ü geçti.

Suriye-Türkiye sınırında bulunan BBC muhabiri ise Türkiye'ye geçecek kişi sayısının artabileceğini bildirdi.

Cizr el-Şuhur'u terkeden Suriyelilerin sayısının bir hayli kabarık olduğunu bildirien BBC muhabiri, bu kişilerin ordunun tavrına bağlı olarak, Türkiye'ye kaçabileceklerini ifade etti.

"Türkiye'nin kapıları açık"

Türkiye sınırına 20 kilometre mesafedeki kasabadan Hatay'a sığınan ilk grubun ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "Bizim kapıları kapama gibi bir durumumuz söz konusu değil. Gerçekten Suriye'deki bu gelişmeler, üzüntü vericidir, endişeyle, kaygıyla izliyoruz.'' açıklamasını yapmıştı.

Erdoğan, Suriye yönetimine de sivillere karşı daha hoşgörülü olması ve bir an önce reforma yönelik attığı adımları halkı inandırıcı bir şekilde gerçekleştirmesi çağrısında bulunmuştu.

Suriye hükümetinin verdiği bilgiye göre, Cizr el-Şuhur'da hafta başında yaşanan çatışmalarda 120 polis hayatını kaybetmişti

Hükümetin sorumluların cezalandırılması için gerekenin yapılacağı yönündeki açıklamasının ardından kasabada başlayan gergin bekleyiş, bazı grupların önceki gece Türkiye sınırını aşmalarına neden olmuştu.