BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe'de Semih Şentürk krizi

Fenerbahçe'de Semih Şentürk bilmecesi. Taraflar arasında anlaşmazlık sürüyor. Teklifini ileten futbolcu yönetimden haber bekliyor.

Abone ol

Milli maçın ardından dinlenmek üzere tatile çıkan golcü futbolcu, yaptığımız görüşmede menajerinin gerekli görüşmeleri yaptığını ve yöneticilerden haber beklediğini söyledi.

2 MİLYON EURO İSTEDİ

Semih ile yöneticiler arasında soğuk bir hava esiyor. Geçen sezon opsiyonunun kendisine sorulmadan kullanmasına içerleyen ve kulübü federasyona şikayet eden milli futbolcu, şu anki transfer döneminde ise 3 yıllık sözleşme ve en az 2 milyon euro yıllık ücret istiyor.

YÖNETİM 1 MİLYON 600 BİN EURO ÖNERDİ

Yönetim ise Semih’in son aldığı yıllık ücret olan 1 450 000 Euro’ya zam yaparak 1 600 000 euro önerdi. Daha sonra ise Semih’e ilk yıl 1 750 000, ikinci yıl 1 850 000, üçüncü yıl ise 1 950 000 euro ödeneceği ve anlaşmanın sağlandığı ortaya atıldı. Ancak taraflar arasındaki gerginlik tırmanıyor.

Geçen sezon başından kalan "opsiyon krizi" nin yanı sıra Semih’in 2010-2011 sezonundan yaklaşık 700 bin euro alacağının olduğu ve golcü futbolcunun bu alacağının tamamını peşin istediği öğrenildi.

Bu arada Avrupa’daki temsil haklarını elinde bulunduran FIFA Menajeri Marco Kırdemir, Deportivo’nun devre arasında Semih’e resmi teklif yaptığını söyledi.

O dönem itibariyle Fenerbahçe’nin Semih’i bırakmak istemediğini, İspanyol Kulubü’nün de golcü sorununu çözemediği için küme düştüğünü belirten Kırdemir, "Deportivo, Semih’i ikna etmek için bizimle defalarca görüştü. Eğer Deportivo küme düşmesiydi, Semih yeni sezonda Deportivo ile 3 yıllık sözleşme imzalayacaktı" dedi.

"BU HAFTA İÇERİSİNDE HER ŞEY NETLEŞECEK"

Marco Kırdemir, Semih’le görüştüğünü ve kendisine iki İspanyol bir de Portekiz takımının teklifini ilettiğini açıklayarak, "Bu kulüpler Semih’le ilgileniyorlar. İsim veremem; ama İspanya’nın en önemli iki kulübü ilgileniyor ve Semih’in transferi 1 hafta içerisinde netlik kazanacak" diye konuştu.

Semih’e talip olan İspanyol takımlarının Sevilla, Real Sociedad ve Villareal olduğu tahmin ediliyor.