BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Beşiktaş'ın yeni golcüsü hedef gösterdi

Beşiktaş'ın yeni transferi Mustafa Pektemek, yetiştiği Akyazıspor'un alt yapısını ziyaret ederek küçük futbolcularla sohbet etti.

Abone ol

Tatilini memleketi olan Sakarya'nın Akyazı ilçesinde geçiren Mustafa Pektemek, uzun süre alt yapısında oynadığı Akyazıspor'u ziyaret etti.

Tesislerde ilk teknik direktörü olan Naci Fazlıoğlu( 80) ile buluşan genç golcü, daha sonra alt yapıda bulunan küçük futbolcularla tek tek tanışıp sohbet etti. Küçük futbolcuların sorduğu sorulara da cevap veren Pektemek, "İnsanlar, yeteneğin yanına ahlaklı futbolcu olmanı istiyor" dedi.

Minik bir futbolcunun, "Bu başarıyı nasıl yakaladınız?" sorusuna "Ben de daha yolun başındayım" diyerek yanıt veren Mustafa, şu ifadeleri kullandı;

"Aramızda pek yaş farkı yok. 22 yaşındayım. Sizin gibi buralarda yetiştim. Çok zor değil buralara gelmek, çalışmanız yaşamınıza dikkat etmeniz gerek. Düzenli bir şekilde çalışırsanız benim bulunduğum yere gelebilirsiniz. En önemlisi ahlakınıza dikkat etmeniz gerekir. İnsanlar yeteneğin yanı sıra ahlaklı futbolcu olmalnızı da istiyor."

Siyah-beyazlı ekibin yeni golcüsü, küçük futbolcuların okullarını da aksatmamaları gerektiğini dile getirerek, "Gençlerbirliği'nde 3 sene oynadım. Altyapıya alınan futbolculara okul hayatındaki düzene bakıyorlar. Okul hayatı düzgünse o zaman futbolcu olabiliyor" diye konuştu.

Beşiktaş'ta ilk 11'de yer bulacağına inandığını söyleyen Mustafa Pektemek, 'Hoca bana güvendiği için oraya transfer oldum. Tayfur hocayla görüştüm. Forma şansımın olduğunu ve bana güvendiğini söyledi. İlk önce takımın, sonra da takımla birlikte benim başarım önemli" şeklinde konuştu.

Amacının gol kralı olmak olduğunu söyleyen Pektemek, "Tüm kulvarlarda kupalara talibiz. Kişisel olarak da gol kralı olma hedefim var" ifadelerini kullandı.

Mustafa Pektemek, daha sonra alt yapıdaki futbolcularla pasta yiyerek sohbet etti.