BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.434,60
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

'Öcalan'ı as' diye meydanı inletti!

MHP lideri Bahçeli, Erdoğan'a Öcalan'ı neden asmıyorsun diye bağırdı!

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mersin ve Adana'da partililere seslendi, Öcalan'ı asardım diyen Erdoğan'a cevap verdi. Erzurum'da 2007 seçimlerinde Öcalan için Erdoğan'a urgan fırlatan Bahçeli bir kez daha iktidara Öcalan'ı neden asmadın diye sordu. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ... 

Mersin'de halka hitap eden Bahçeli, AK Parti'nin gitme vaktiginin geldiğini söyleyerek ülkeyi felakete sürüklediğini iddia etti. Bahçeli, yeni dönemdeki anayasa çalışmalarının Türkiye'yi bölebileceğini iddia eden Bahçeli bu konuda milletin aydınlatılması gerektiğini söyledi.

"ŞEREF MESELESİNDE SINIFTA KALDI"

Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her konuda iftira yapıyor, yalan söylüyor. Kalkmış şimdi AKP'nin yeni anayasası ile İmralı canisine ev hapsi ve ileride de genel affı gizli gündem olarak tutanlar bunun açığa çıkması ile hemen panik yaşıyor; ama birilerinin söylediğine değil, MHP'nin sorusuna cevap vermekten kaçınarak işi yine şeref ve şerefsizlikle ilişkilendiriyor. Geçen defalarda da 'Siz bunlarla görüşüyorsunuz, bunlarla müzakere içinde değil mütareke içindesiniz ve bunların ne dediğini yapacak duruma geldiniz' dediğimizde 'Kim görüşüyor diyorsa onlar şerefsizdir' demişti. Sonradan görüştüğünü kendi açıkladı, şerefe meselesinde sınıfta kaldı. Şimdi de bu ev hapsi meselesini soruyoruz kendisine, 'Böyle bir şey yok, ispatlamazsınız şerefsizsiniz' diyor; ama aynı gün bir başka gazetede bir bağımsız aday ev hapsinden caninin kurtulacağını ifade ediyor, onlara bir şey söylemiyor."

"BAŞBAKAN UTANMAN LAZIM"

Bahçeli, şunları söyledi: "Kalkıyor MHP'yi dün akşam bir televizyonda yine yalan konuşarak milletimizin aklını çelmeye çalışıyor. 'İktidardaydınız, niye asamadınız?' diyor. Şimdi Sayın Başbakan biraz utanman lazım.

MHP olarak 7 Haziran 2002'de dönemin cumhurbaşkanlığında bir liderler zirvesi yapıldığı zaman onların hepsi hem cumhurbaşkanlığı tutanağında var hem de AKP'nin kendi internet sitesinde o dönemdeki konuşmalardan herhalde bir kırıntı olacaktır. Bunları okumadan, hatırlamadan yine bildiğin yalanlarla MHP'yi karalamaya çalışıyorsun. Şimdi soruyorum tekrar, 7 Haziran'da dönemin cumhurbaşkanının huzurunda liderlerle yapılan toplantıda idam cezasına nasıl yaklaştığını ve idam cezasının kaldırılmasından yana hangi görüşü savunduğunu söyleyebilir misin?"

"NİYE ASMIYORSUN?"

Bahçeli, "Şimdi kalkmış 'O dönemde ben olsaydım aradım. Asamamış olsaydım koalisyondan ayrılırdım' diyor. Peki, bunları söylerken 9 yıldan beri oradasın. İmralı canisiyle anlaşacağın yerde İmralı'ya gidip niye asamıyorsun?" diyerek, şöyle konuştu:

"Artık ülkenin bu polemiklerle, bu tartışmalarla hiçbir siyasi partinin ayıbını örtmeye gerek yok. Her şey açık. Sayın Başbakan ülkeyi yönetemiyorsun. Ülkeyi, kaosa, kargaşaya, kutuplaşmaya, kamplaşmaya ve krize, kavgaya sürükledin. Şimdi ise Türkiye'yi toparlayamıyorsun. Herkes atı alan Üsküdar'a gitmiş gibi siyasallaşma süreci hızlanmış ve kime ne söz vermişsen, kimin ne senaryosundan baş aktörlüğe soyunmuşsan şimdi onu yapmaya mahkum ve mecbur kalmışsın. Bunu kendini suçlayacağın yerde MHP'yi suçlamanın bir anlamı yoktur. MHP'ye ne kadar iftira yapsan, suçlasan bu aziz MHP'yi çok iyi tanımaktadır."