BIST 10.277
DOLAR 32,36
EURO 34,84
ALTIN 2.403,43
HABER /  DÜNYA

SEATTLE’DE SİLAHLI ÇATIŞMA: 5 ÖLÜ

Amerika Birleşik Devletleri’nin Seattle kentinde bir apartmanda meydana gelen silahlı çatışmada 5 kişinin öldüğü bildirildi. <br/>ABD’nin Wa...

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri’nin Seattle kentinde bir apartmanda meydana gelen silahlı çatışmada 5 kişinin öldüğü bildirildi.
ABD’nin Washington eyaletine bağlı Seattle kentinde bir apartmanda yaşanan silahlı çatışmada içinde polis tarafından vurulmuş bir şüphelinin de olduğu kaydedilen 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Federal Way Polis Merkezi’ne gelen acil durum çağrılarının ardından en kısa zamanda hadise mahalline intikal edildiğini bildiren Federal Way Polis Merkezi Sözcüsü Cathy Schrock, “Polisler oraya ulaştığında çatışma hala devam ediyordu” açıklamasında bulundu. Polislerin hadise mahalline ulaştıklarında apartmanın park alanında 2 yaralının olduğu, polislerin yaralılara yardım etmek istedikleri anda yaralılardan birinin silahına ulaşmaya çalışması sonucu polislerin bu şüpheli şahsa ateş açtıkları ifade edildi. Diğer ölülerin park alanında ve apartmanda bulunduğunu belirten yetkililer, bir maktul kadının da apartmanın başka bir bölümünde bulunduğunu bildirdiler. Polis Sözcüsü Schrock, maktul kadının çatışmanın ortasında kalarak mı hayatını kaybettiğinin polisler tarafından araştırıldığını aktardı.
Çatışma esnasından hadise mahalline intikal eden polislerden 8’inin silahını kullandığını belirten Scrock, “Kapı kapı gezerek hadiseye tanık bulmaya çalışacağız. Umarım ki bun araştırma sırasında daha fazla maktul ile karşılaşmayız” ifadeleriyle hadisenin Federal Way polislerince araştırıldığının altını çizdi. Çatışmayı neyin başlatmış olduğunun şu an için netlik kazanmadığını belirten Schrock, ”Bu çatışmayı neyin ateşlediği hakkında hala hiçbir fikrimiz yok” şeklinde konuştu. Hadisenin ardından çatışma mahallinde birçok yetkili ve uzmanın çalışmalarını yürüttüğü bildirildi. Halkın canını tehlikeye sokacak herhangi bir tehdit olasılığına karşı birçok tedbir alındığı da belirtildi. Silahlı çatışmada hayatını kaybeden 5 kişinin isimlerine ise şu an için ulaşılamadığı kaydedildi.
(İHA)