BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

İSVEÇ DIŞİŞLERİ BAKANI BİLDT 23 NİSAN KUTLAMALARINA KATILDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İsveç’in başkenti Stockholm’ de coşkuyla kutlandı. İsveç’teki Türk sivil kuruluşları ve İsveç Tür...

Abone ol

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İsveç’in başkenti Stockholm’ de coşkuyla kutlandı. İsveç’teki Türk sivil kuruluşları ve İsveç Türk Gençlik Federasyonu’nun ortak yaptığı etkinliğe Türk vatandaşları ve İsveçliler büyük ilgi gösterdi.
23 Nisan etkinliğine İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt ve Avrupa parlamentosu milletvekili Anna Maria Corazza Bildt başta olmak üzere farklı göçmen gruplar ve İsveçliler katıldı. Etkinlikte konuşma yapan Avrupa Parlamentosu Milletvekili Anna Maria Corazza Bildt bayramı kutladıktan sonra, Türkiye ve İsveç ikili ilişkilerine değindi.Türkiye’den övgü ile bahseden Bildt, Türkiye ve İsveç’ in çok sıcak ilişkiler içinde olduğunu ve desteklerinin vurgusunu yaptı.
Stockholm Büyükelçisi Zergün Korutürk ise açıklamasında, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı kutluyor ,bu vesile ile bu büyük armağanı bize bırakanların önünde saygı ile eğiliyorum" dedi. 23 Nisan’ın Türk ve dünya çocukları için önemli bir hediye olduğunun da altını çizen Korutürk ,vatandaşlarımızın ilgisinden duyduğu memnuniyeti ve sağlanan dayanışmanın devam etmesi arzusunda olduğunu ifade ederek konuşmasını noktaladı.
(İHA)