BIST 8.987
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,42
HABER /  DÜNYA

TALİBAN TARAFINDAN 8 TÜRK’ÜN KAÇIRILMASI

Afganistan’ın doğusundaki Logar vilayetinde Taliban kontrolündeki bir bölgeye acil iniş yapan bir sivil helikopterin içinde bulunan 8 Türk v...

Abone ol

Afganistan’ın doğusundaki Logar vilayetinde Taliban kontrolündeki bir bölgeye acil iniş yapan bir sivil helikopterin içinde bulunan 8 Türk vatandaşıyla ilgili açıklama yapan Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Sıddık Sıddiki, araştırmaların sürdüğünü söyledi. NATO bünyesindeki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü ISAF’ın Sözcüsü Günter Katz da bu konuda Afgan güvenlik güçlerine yardım edeceklerini söyledi. İHA’ya açıklamalarda bulunan Sıddık Sıddıki, sivil helikopterin Logar’ın bir bölgesine zorunlu iniş yaptığını duyduklarını belirterek "Durumu kontrol altına almak için bölgeye polis ekiplerini gönderdik. Helikopterin neden zorunlu iniş yaptığını, içinde hangi uyruktan kaç kişi bulunduğunu ve şimdi nerede olduklarını soruşturuyoruz. Araştırmalarımız devam ediyor” dedi.
Katıldığı bir basın toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ISAF Sözcüsü Günter Katz da, henüz doğrulanmamış bilgilere göre sivil bir helikopterin kayıp olduğunu duyduklarını ve helikopterin bulunması için ISAF’ın Afgan güçlerine yardım edeceğini söyledi.
(İHA)