BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

OKULDA ’KUTLU DOĞUM’ ETKİNLİĞİNE 28 ŞUBAT AYARI

Adana’da bir ortaokulda ’Kutlu Doğum Haftası’ münasebetiyle etkinlik yapmak isteyen din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenine, müdür yardımcı...

Abone ol

Adana’da bir ortaokulda ’Kutlu Doğum Haftası’ münasebetiyle etkinlik yapmak isteyen din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenine, müdür yardımcısının, "Burayı 28 Şubat’a mı çevirmek istiyorsunuz" diyerek etkinliği yarıda kestirdiği iddia edildi.
Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde bulunan Barbaros Ortakokulu’nda, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Elife Gör, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında daha önce de okul müdürü Ethem İlbars’tan izin alarak Cuma günü etkinlik yapmak istedi. Ancak etkinliğin müdür yardımcısı tarafından iptal edildiği ileri sürüldü. Bu nedenle Eğitim Bir-Sen okul önünde öğretmenin yanında olduklarını göstermek ve Kutlu Doğum Haftası etkinliğine izin verilmemesini kınamak için bir açıklama yaptı. Dernek başkanı Mehmet Sezer yaptığı açıklamada, Gör’ün Cuma günü sabah saat 07.10’da velileri ve öğrencileri davet ederek etkinliğe başladığını belirterek, "Etkinlik, CD’den Salavat-ı Şerif’le başlatmış. Okulda Salavat-ı Şerif okunduğunu duyan okul müdür yardımcısı Zafer Aydaş, etkinliğin yapıldığı salona gelerek öğretmeni yanına çağırıp, ’hemen bu etkinliği bitiriyorsun, böyle bir şey olmaz, böyle program olmaz, 28 Şubat darbesini başlatan tiyatroya dönüşmeden bu programı kes. Bu işin sonu nereye gidecek sen daha bu işleri bilmezsin, geri kalanını bitir, bir an önce bitir. Müdür bey telefonda programı derhal kesin diyor’ dedikten sonra, program 15 dakika sonra sona erdirilmiş. Bunun üzerine öğretmenimiz gözyaşlarına boğulmuş. Bir süre sonra okul müdürü Ethem İlbars okula geldiğinde Gör, müdürün yanına giderek müdür yardımcısının etkinliği yarıda kestirdiğini söylemiş, bunun üzerine müdür, ’sizin uygun anlayışınızla bizim uygun anlayışımız bir değil. Sizin bu programı bu şekilde yapmaya hakkınız yok. Senin yaptığın program laikliğe gölge düşürüyorsa ben buna müsaade etmem, hakkında soruşturma açıyorum, kurulu toplayacağım benim başım ezileceğine senin başın ezilsin’ diyerek öğretmeni tehdit etmiş. Kimse Hz. Peygamberin doğum gününün kutlanmasına karşı gelemez. Böyle bir zihniyet olamaz. Biz sonuna kadar öğretmenimize destek veriyoruz" dedi.
Öğretmen Gör ise tek amacının okulda Peygamber Efendimizin doğum gününü kutlamak olduğunu, ancak buna okul müdürü ve yardımcısının izin vermediğini öne sürerek, "Veliler ve öğrenciler; ’Hz. Muhammed’in doğum gününü kutlamak neden yasak’ diye sordu. Bana yapılan çok zoruma gitti, çok üzüldüm. Beni 28 Şubat’la tehdit ettiler. Yaptığım etkinlik laikliğe aykırıymış. Kutlu Doğum, valilik tarafından her yerde kutlanıyor. Bunun neresi laikliğe aykırı" diye konuştu.
Konuyla ilgili müdür ve müdür yardımcısı konuşmazken, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, konu hakkında bilgisinin olmadığını ancak ilgili arkadaşları okula göndererek inceleme başlatacağını söyledi.