BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ (2)

Günün önemli gelişmelerini sizler için derledik. <br/><br/>TSK’DAN TERÖR AÇIKLAMASI<br/>ANKARA - Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan ...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizler için derledik.

TSK’DAN TERÖR AÇIKLAMASI
ANKARA - Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, terörle mücadeleye devam edildiği bildirildi.
Açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yasalarda ve hükümet direktifinde belirtildiği şekilde teröristle mücadelesi devam etmektedir. Jandarma Genel Komutanlığı’nın 2012 yılı Faaliyet Raporu önsözü ile ilgili olarak kamuoyuna yapılan açıklama konusunda ilgili komutanlığa herhangi bir yönlendirmede bulunulmamıştır. Ayrıca, konu ile ilgili Sayın Başbakanın bir girişimi de olmamıştır” denildi.

ÇAYKUR’DA GREV
RİZE (İHA) – Çaykur’da toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından kuruma ait işletmelerde grev başladı.
Tek-Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, başlattıkları grevin kendileri ile uzlaşılması halinde 1 dakika içerisinde bitirilebileceğini söyledi.

İSRAİL’İN TAZMİNAT HEYETİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDA
ANKARA - Mavi Marmara baskını nedeniyle Türkiye’den özür dileyen İsrail, tazminat görüşmeleri için Türkiye’ye bir heyet gönderdi.
İsrail heyeti, Dışişleri Bakanlığı’nda Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile bir araya geldi. Görüşmede, ailelere ödenecek tazminatın miktarı ve ödemelerin hangi yolla yapılacağı konusu ele alınacak.

CUMHURBAŞKANI GÜL, FİLİSTİN DEVLET BAŞKANI ABBAS İLE BİR ARAYA GELDİ
İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya geldi.
Yaklaşık 1.5 saat süren görüşmede, Ortadoğu barış süreci ve Filistin’de ulusal uzlaşı sağlanmasına yönelik çalışmaların ele alındığı bildirildi.

HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILAN FAZIL SAY İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ
İSTANBUL (İHA) – “Dini değerleri aşağılama” suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırılan ünlü piyanist Fazıl Say, kararın ardından ilk kez görüntülendi.
Stuttgart’tan İstanbul’a gelen Say, gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine “Lütfen beni rahatsız etmeyin” dedi.
(İHA)