BIST 9.481
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.505,27
HABER /  POLİTİKA

Sayıştay Başkanı Baş'tan vekillere sitem

Sayıştay Başkanı Ahmet Baş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Sayıştay'ın 2017 yılı bütçesi görüşmelerinde komisyon üyelerinin sorularını cevapladı.

Abone ol

Sayıştay Başkanı Ahmet Baş, "Sayıştayın vesayet altında" olduğuna ilişkin değerlendirmeleri üzüntüyle karşıladığını söyledi.

Baş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Sayıştay 2017 yılı bütçesi görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Ahmet Baş, görüşmelerde, "Sayıştayın vesayet altında" olduğuna ilişkin yapılan değerlendirmeleri üzüntüyle karşıladığını ifade etti.

Dünyada kamu yönetimi, muhasebe ve raporlama sistematiği kapsamında son 10-15 yıllık süreçte önemli gelişmeler yaşandığını belirten Baş, Türkiye olarak bu gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve buna uyum sağlamak için yasal düzenlemeler yapıldığını söyledi.

Mali tabloların sunulmasıyla birlikte TBMM'ye genel raporların gönderilmeye başlandığını belirten Baş, bu raporların, denetlenen kurumlarla ilgili milletvekillerinin genel bir bakış açısına sahip olmalarına imkan sağladığını kaydetti.

Sayıştay denetiminin performans denetimi anlamında daha etkili olabilmesi açısından, başlangıçta stratejik planların ruhuna uygun hazırlanması gerektiğini vurgulayan Baş, stratejik planlar çerçevesinde de performans programlarının hazırlanması ve kurumların bütçelerine o yolla ulaşılması gerektiğini ifade etti.