BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,76
ALTIN 2.489,15
HABER /  GÜNCEL

Savcılıktan MLKP açıklaması

MLKP davasında bazı kişileri gazetecilik yaptığı iddiasına İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı açıklamayla cevap verdi.

Abone ol

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı bir açıklama yaptı, MLKP davasından tutuklanan ve hüküm giyen bazı kişilerin gazetecilik yaptığını yalanladı ve "İfade ve basın özgürlüğünün kullanılmasından dolayı kişilerin cezalandırılması mümkün değildir" dedi.

Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılan açıklamada, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin MLKP davasında verdiği karara değinildi, örgüte ait hücre evlerinde çok sayıda roketatar, silah ve bomba ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, mahkemenin, aralarında örgüt yöneticileri de olan zanlılar hakkında, "örgüt yöneticisi ve üyesi olmak, kasten adam öldürmeye teşebbüs, tehdit, yağma, patlayıcı madde bulundurmak" gibi suçlardan mahkumiyete karar verdiğine dikkat çekildi.

Zanlılar arasında gazetecilik mesleğini icra etmek nedeni ile yargılanan kimsenin olmadığına özellikle dikkat çekilen açıklamada, "Anayasa ve yasalarla teminat altına alınan ifade ve basın özgürlüğünün kullanılmasından dolayı kişilerin cezalandırılması mümkün değildir" denildi.