BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,63
ALTIN 2.409,42
HABER /  DÜNYA

İmamlar papazlara karşı

Edirne’de imamlar ile papazlar arasında halı saha maçı yapılacak. Diyanet- Sen’in düzenleyeceği organizasyonla Yunanistan ve Bulgaristan’dan...

Abone ol

Edirne’de imamlar ile papazlar arasında halı saha maçı yapılacak. Diyanet- Sen’in düzenleyeceği organizasyonla Yunanistan ve Bulgaristan’dan gelen papazlar ile Edirne’deki imamlar, halı sahadaki futbol müsabakasında karşı karşıya gelecek.
Diyanet-Sen Edirne Şubesi Temsilcisi ve Dar’ül Hadis Camii’nin imamı Mahmut Eroğlu, futbol maçı ile sembolik olarak dünyaya barış mesajı vermek istediklerini söyledi. Proje ile Bulgaristan ve Yunanistan toplum önderleri ile bir araya gelmek istediklerini dile getiren Eroğlu, “Diyanet-Sen Edirne Şubesi olarak arkadaşlarımızla bir proje geliştirdik. Bu projede Bulgaristan’la Yunanistan’daki toplum önderleriyle bir araya gelelim, hem şehrimizi onlara tanıtalım hem de bir futbol müsabakası yaparak dünyaya bir mesaj verelim diye düşündük. Çünkü bizim dünyaya vermemiz gereken mesaj şu; İslam dini sevgi, kardeşlik, samimiyet dini, barış dini, huzur dini, mutluluk dini. Bu dinin güzelliklerini bu vesileyle dünyaya bir kez daha haykıralım istedik. Çünkü İslam topraklarının son şehri camiler şehri Edirne’deyiz, yanımızda iki tane ülke ver. Bu ülkelerde milyonlara ulaşan soydaşımız var. Hem bu vesile ile oradaki kardeşlerimiz bu çalışmamızdan moral bulsun, hem de bizim bu yaptığımız etkinlikle bir Müslüman din adamı nasıl olması gerekir, bu gelen din adamlarına gösterelim, şehrimizi gezdirelim, atalarımızın eserlerini gezdirelim, onlara gerekli dilde bazı şeyler anlatalım. Bu vesile ile bu projeyi uygulamaya çalışıyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu işi neticelendirip, Bulgaristan ayağına da gitmek istiyoruz. Bulgaristan ayağını da buradaki kilisenin papazı Aleksandır Çıkırık organize ediyor. Bu vesile ile mesajımızı orada da vermiş olacağız” dedi.
Her çarşamba halı sahada çalışma yaptıklarını dile getiren Eroğlu, ayrıca maç için sponsor aradıklarını söyledi. Eroğlu, “Biz halı sahada yapacağımız maç için her çarşamba hazırlanıyoruz. Bu projede bir de sponsor boyutu söz konusu. Böyle haber değeri yüksek olan bir konu ile alakalı bir sponsor beklentimiz de var. Bu yapacağımız masrafları bizim karşılamamızdan ziyade, bir şirket ya da bir iş adamı karşılarsa iş daha güzel hale geleceğini düşünüyoruz” diye konuştu.
(İHA)