BIST 10.151
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.397,33
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gürsel Tekin İstanbul'a böyle talip oldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday adaylığını açıkladı.

Abone ol

İstanbul'u yönetmeye hazır olduğunu söyleyen Tekin, "Gelin belediyeyi çağdışı kafalara inat ''kızlı-erkekli'' yönetelim." çağrısında bulundu.

Ankara'da gövde gösterisi yapan Sarıgül'e misilleme gecikmedi. Gürsel Tekin Kadıköy meydanında miting gibi basın açıklaması yaptı.

GEZİ'DEKİ DİRENİŞÇİLER DE GELSİN

Partisinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu açıklayan Tekin, bugün Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve arkadaşlarının partilerine katıldıklarını hatırlatarak, "Hoşgeldiler, ama yetmez Gezi'deki direnişçiler de gelsin, Antikapitalist Müslümanlar da gelsin, Kürt kardeşlerimiz de gelsin, çeşitli sebeplerle AKP'ye oy vermiş bütün yurttaşlarımız gelsin" diye konuştu.

Gazeteci Can Ataklı'nın da destek için geldiği mitingde konuşan Tekin'in konuşmasından satır başları şöyle oldu:

5 YILDA ULAŞIM SORUNU BİTECEK!

"Metrosu olmayan kente metropol denilemez! Halkımız bizim yönetiğimiz İstanbul'da metro hatlarına ulaşmak için kısa bir süre tramvay ve monoray sistemini kullanacak. Beş yıl içinde tüm ilçeleri metro ağıyla öreceğim. Halkımız bu süre içinde, maliyeti ucuz olan tramvay ve monoray sistemiyle metroya ulaşacak. Ulaşım alanlarındaki motorlu araç yoğunluğu azaltılacak. Yoğunluk kentin altına indirilecek. Raylı ulaşımın oranı yüzde ondan yüzde kırka çıkarılacak.

Hayata geçireceğimiz politikalar, ulaşımı 600 gün sonra rahatlatmaya başlayacak. Ulaşım sorununu çözme adı altında yapılan ağaç katliamına ve yeni boğaz köprüleri yapma saçmalığına son vereceğim. Kent trafiğinin akışını engelleyen gişeleri de kaldırılacağım.

İşte bu yüzden, sizi yıllardır oturduğunuz yerinizden, yurdunuzdan, evinizden barkınızdan etmek, sürgüne yollamak istiyorlar. Bunun adına da kentsel dönüşüm diyorlar!

YERİNDE DÖNÜŞÜM

Kentsel dönüşüm adı altındaki sürgünlere son vereceğim. Almanya ve İngiltere'deki örnekleri uygulayacak; ''Yerinde Dönüşüm''ü hayata geçireceğim.

Hiç kimse, kentsel dönüşüm gerekçesiyle, elli yıllık komşusundan ayrılmak zorunda kalmayacak. Bu vicdansızlığa son vereceğim.

2B ZULMÜ BİTECEK

AKP'nin zulmü varsa; sizin de CHP'niz var! Cumhuriyet Halk Partisi, halkın çıkarlarını korumak için var! Gelin, el ele verelim ve 2 B zulmünü bitirelim. Sizler evinizde huzur içinde otururken, bizler de iskan ve tapu sorununuzu hemen çözelim.

Buradan ayrıldıktan sonra, eşinize, dostunuza, komşunuza, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 2 B zulmüne son vermeye hazır olduğunu  gönül rahatlığıyla söyleyin! İşte bu yüzden, buradan bir kez daha ilan ediyoruz: 2 B arazilerini gerçek sahiplerine devretmeye hazırız.

BEŞİKTAŞ'TA NE VARSA SULTANBEYLİ'DE DE OLACAK

Biz İstanbul'u sadece iş saatlerinde değil, 24 saat yaşayan bir şehre dönüştürmek için yola çıkıyoruz. Ve diyoruz ki; Beşiktaş'ta ne varsa, Sultanbeyli'de de olacak! Bakırköy'de ne varsa, Kağıthane'de de aynısı yapılacak!

İstanbul'un her yerini, Maltepe, Beşiktaş, Avcılar, Bakırköy ve Adalar'a dönüştüreceğiz. AKP'nin yönettiği Ümraniye'den CHP'nin yönettiği Kadıköy'e çalışmaya - gezmeye gelen vatandaşımız, aynı zenginliğe ilçesinde de sahip olacak.

Bu kent, sekiz saat değil, 24 saat yaşayacak. Tarihi yarımada beton yığınağı olmaktan çıkarılıp turizm merkezi haline getirilecek. İstanbul, turizmden kazanan, turistlerin şehrin tamamını metroyla gezebildiği bir kent haline dönüşecek. Böylece, herkes kazanacak, herkes mutlu olacak. Kazanan İstanbul olurken, gençlerimiz ise geleceğe daha güvenle bakacak.

KIZLI-ERKEKLİ YÖNETELİM

Sizden İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni yönetmek için yetki istiyorum! Yetki verin, değiştireyim! Yetki verin, İstanbul'u dünya kentleriyle yarışır bir hale getireyim!

Yetki verin, İstanbul'u yaşanabilir bir kent yapayım... Gelin; İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni sosyal demokrat bir anlayışla yönetelim. Gelin belediyeyi çağdışı kafalara inat ''kızlı-erkekli'' yönetelim. Kadromuz, planımız, programımız ve herşeyden önemlisi inancımız var! "