BIST 10.157
DOLAR 32,36
EURO 34,65
ALTIN 2.393,95
HABER /  DÜNYA

Aday adaylığını resmen açıkladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. Vaatlerini de anlatan Tekin, İstanbu...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. Vaatlerini de anlatan Tekin, İstanbul’un ulaşım sorununu 5 yıl içerisinde çözeceklerini söyledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Kadıköy İskele Meydanı’nda vatandaşlara hitap ederek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adalığını açıkladı. Burada bir araya gelen yüzlerce vatandaşa seslenen Tekin, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün CHP’ye katıldığını hatırlatarak, “Bugün Sayın Mustafa Sarıgül ve arkadaşları partimize katıldılar, hoş geldiler ama yetmez. Gezi’deki direnişçiler de gelsin, Kürt kardeşlerimiz de gelsin. Çeşitli sebeplerle AK Parti’ye oy vermiş bütün vatandaşlarımız gelsin. Bu korku zincirlerini hep beraber kıralım” dedi.

“KİMİN GELECEĞİ DEĞİL, İSTANBUL’UN GELECEĞİ ÖNEMLİ”
Ekranlarda İstanbul’un sorunlarının konuşulmadığını ifade eden Tekin, “Aksamları ekranlarda gazeteci dostlarımızı izlerken İstanbul’un sorunları konuşulmuyor. İstanbul’a kimin geleceği değil, İstanbul’un geleceği önemli” diye konuştu.
Tekin, İstanbul’un trafik sorunundan da bahsederek şunları söyledi:
“Buraya hangi sıkıntılar içerisinde geldiğinizi çok iyi biliyoruz. Bir kent düşünün ranta teslim edilmiş 24 saat trafikle karşı karşıyasınız. CHP, geçmiş tarihte yaptığı gibi dünyanın bütün gelişmiş kentlerinde planlı metro ile çözülebileceğini yıllar önce göstermiştir. Unutmasınlar, onların atmış olduğu temel bir gün sonucunu bulacaktır. 2’inci köprüye baktığınızda o dönem CHP yöneticileri dahil herkes 22’inci köprünün trafik sorununu çözemeyeceğini çok net söylemesine rağmen geçmiş zamanlardaki iktidarlar şehri ranta teslim etmiştir. Belediye başkanı dahil olmak üzere İstanbul’daki bilim insanlarının tamamının 3’üncü köprünün trafiğini çözemeyeceğini ifade etmiştir.”
Gürsel Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na geldikleri takdirde 3’üncü köprünün bulunduğu güzergahı imara, yapılaşmaya kapatacaklarını söyledi. Tekin, “Elbette keşke 3’üncü köprü temeli atılmasaydı. CHP bu bölgenin tamamını, 160 kilometre güzergahın tamamını imara, yapılaşmaya kapatacak, İstanbul’un akciğeri olarak kalacak. Ben burada imar lobilerine sesleniyorum, dün yapılan yanlışların yenisini sizlere yaptırmayacağız. Basın emekçileri sizin İstanbul trafiğinde neler çektiğini çok iyi bilen bir siyasetçiyim. Bu şehir hepimizin, hepimiz sahip çıkacağız” dedi.
İstanbul’un trafik sorununu çözeceklerini belirten Tekin, “İstanbul’un ulaşım sorunu, rahatlığı CHP iktidarıyla 600 gün içerisinde metro ağlarının önemli kısmı bitmiş olacak. 5 yıl içerisinde de İstanbul’da trafik sorununu sıfır hale getireceğiz. Viyadüklerle dünyanın hiçbir kentinde bu ulaşım sorunu çözülmemiştir, bundan sonra da çözülmesi mümkün değil. İlacı bizde, çaresi bizde” şeklinde konuştu.
Yerinde dönüşümü, mülkiyet sorununu 2 yıl içerisinde çözeceklerini de belirten Tekin, “Hiç kimse, hiçbir yurttaşımız sürgüne tabii tutulmayacak, ötekileştirilmeyecek. Bu kentsel dönüşümü yapanlar, Türkiye’de de kentsel dönüşüm yaptılar” dedi.

“İSTANBUL’UN TARİHİ YARIMADASINI 24 SAAT YAŞAYABİLECEK HALE GETİRECEĞİZ”
Tekin, 2 yıl içinde İstanbul’un tarihi yarımadasını 24 saat yaşayabilecek bir şehir haline getireceklerini söyleyerek, “Gezi direnişi ne ilk olarak ne de son olacak. Bin yıl Gezi direnişi ruhu kalbimizde yaşayacaktır. İstanbul’un tarihi yarımadasını 24 saat yaşayabilir, Paris’te olduğu gibi, Londra’da olduğu gibi, gelişmiş şehirlerde olduğu gibi milyonlarca turiste ev sahipliği yapabilecek bir duruma getirmek için 2 yılımız gerekir. 2 yıl içinde İstanbul’un tarihi yarımadası 24 saat yaşayabilecek bir şehir haline gelebilir” dedi.
Gürsel Tekin, “Ulaşım sorunu, çok kısa sürede çözülebilecek. Diyeceksiniz ki siz bu kadar düşünüyorsunuz da 20 yıllık iktidar neden düşünemedi. Düşündü. O ne düşündü biliyor musunuz. 200’e yakın AVM düşündü. Bu binlerce insanın kepenk kapatması, daha fazla trafik, daha fazla çile demektir. Onlar ranta teslim ettiler, biz şehri ranttan kurtaracağız” şeklinde konuştu.

“CHP’NİN İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ADAY ADAYIYIM”
Tekin, konuşmasının sonunda CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı aday adaylığını ilan ederek şunları söyledi:
“ Türkiye’de yolsuzlukta birinci sıradayız. CHP iktidarında Gürsel Tekin’in döneminde şeffaf, hesap verebilir, arınmış, yandaşlara değil vatandaşa hizmet olacaktır. Bütün projelerin çözümü için kadromuz, paramız, örgütümüz hazır. İnşallah genel başkanımızın alacağı her türlü karar ön seçim ise ön seçim, kamuoyu yoklaması tamamına biz varız. Bizim önceliğimiz İstanbul’a sosyal demokrat bir belediye oluşturmaktır. Şuan 3 aday adayı arkadaşım var, ben de burada ilan ediyorum CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayıyım. Kendimi sizlere emanet ediyorum. Sorunları biliyoruz çözümleri de.”
Bu arada Gürsel Tekin, ikindi namazının okunması üzerine konuşmasına vatandaşlardan özür dileyerek ara verdi. Tekin’in bu davranışı vatandaşlar tarafından sloganlarla, alkışlarla desteklendi.
(İHA)