BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Savcıdan Yıldırım'a manidar cevap

Şike davası sanığı Aziz?Yıldırım’ın ‘Beni uyarmaları lazımdı’ dediği 3 savcıdan biri olan?Zekeriya Öz “Yıldırım’la hiçbir yakın ilişkim yok. Bu sözleri bir anlam ifade etmiyor” dedi.

Abone ol

Şike davası sanığı Aziz Yıldırım'ın 'Beni uyarmaları lazımdı' dediği 3 savcıdan biri olan Zekeriya Öz "Yıldırım'la hiçbir yakın ilişkim yok. Bu sözleri bir anlam ifade etmiyor" dedi.

Futbolda şike davasının tutuklu sanığı Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın savunmasında kendisine operasyon yapılacağını haber vermedikleri için eleştirdiği eski Ergenekon Savcısı yeni İstanbul Başsavcıvekili Zekeriya Öz'den Yıldırım'a cevap geldi. Öz'ün "Aziz Yıldırım anlattıkları iyi savcılık yaptığımın göstergesi" dediği öğrenildi.

Aziz Yıldırım savunmasında "Bizimle ilişki kurmak örgüt üyeliği ise savcılar Zekeriya Öz, Mehmet Berk, Fikret Seçen ve Emniyet Müdürü Nazmi Ardıç da aramızda bulunurdu" demiş, Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin "Samimi olduğunuz anlaşılan insanlara operasyon yapılmamasından mı rahatsızsınız" sorusu üzerine de "Beni evimden alıp işkembeci açılışına götürüyor, sonrada dinliyorlar. Çok samimi olan arkadaşların uyarması lazımdı. Çok ağrıma gitti" karşılığı vermişti.

Aziz Yıldırım'ın bu sözlerini degğerlendiren Başsavcıvekili Zekeriya Öz'ün yakın çevresine "Yıldırım'la 4 kez aynı ortamda bulundum. Biri çorbacıda tesadüfen, diğeri maç yaparken, bir kez Yıldırım yemek ısmarladı, bir kez de biz Yıldırım'a yemek ısmarladık. Bunlar karşılıklı oldu. Kendisiyle hiç bir yakın ilişkim yok. Ben Fenerbahçeli bile değilim. Bu söyledikleri hiç bir anlam ifade etmiyor. Sadece benim işimi iyi yaptığımı gösteriyor" dediği kaydedildi.