BIST 8.730
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.234,21
HABER /  GÜNCEL

Satış uzmanı Bakan Müezzinoğlu'nu reddetti

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir koltuk firmasında satış temsilcisi olarak çalışan kadın Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun iş teklifini geri çevirdi.

Abone ol

Bursa'nın İnegöl ilçesinde düzenlenen törenle yerli ve yabancı ziyaretçilere kapılarını açan MODEF EXPO 2015 fuarında yer alan firmalardan birisinde görev yapan kadın satış temsilcisi, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun iş teklifini nazik bir şekilde geri çevirdi.

Açılışın ardından stantları gezen Bakan Müezzinoğlu, Okan Koltuk firmasında müşteri temsilcisi olarak görev yapan, Arapça ve İngilizce bilen Meltem Sert’e, “Gel bizim Bakanlıkta görev verelim sana” diyerek iş teklifinde bulundu.

BEN VEFALIYIM PATRONUMU BIRKIP EVET DİYEMEM

Teklifi düşünmeden reddeden Meltem Sert, “Ben vefalı bir insanım, şu anki patronumu bırakıp bu teklife evet diyemem” şeklinde cevap verdi.

"DEVLET VEFASI HER ŞEYDEN ÖNCE GELİR"

Bakan Müezzinoğlu ise genç kıza, “Devlete olan vefa her şeyden önce gelir” diyerek cevap verdi.

AYAK ÜSTÜ SÖYLENEN  LAFLARA İNANMIYORUM

Bakanın fuar alanından ayrılmasının ardından basın mensuplarının “Neden iş teklifini reddettiniz?” şeklinde sorusu üzerine genç kız, “Ayak üstü söylenen laflara inanmadığım için teklifi reddetmiştim. Gerçekten iş teklifi olursa, ciddi bir şekilde konuşulur. Arapça ve İngilizce biliyorum. Tabi bunun yanı sıra atanamadığımı da söyledim. Fakat ona cevap vermedi.

KENDİ BÖLÜMÜMLE İLGİLİ BİR İŞE GİREMEDİM

Ben köyde büyüdüm. Ailem bin bir güçlükle beni üniversiteye gönderdi. Üniversiteyi bitireyim, kendi bölümümle ilgili bir yere yerleşeyim istedim. Dört sene okudum ama kendi bölümümle ilgili hiçbir yere giremedim. Sağlık kurumları işletmeciliği okudum.

ATAMA İSTEDİK GEÇİŞTİRDİ

Neden çünkü ataması yok. Tek bir kişi bile almıyorlar. Ben de iki dil bildiğim için dış ticaret yapabiliyorum. Benle birlikte okuyan arkadaşlarımın tamamı şu anda açıkta. Atama istedik, geçiştirdi gibi” ifadelerini kullandı.