BIST 9.458
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.498,57
HABER /  GÜNCEL

Satılmış kaleminizi alın...

Vatan yazarı Tuğçe Baran laiklik ve dindarlık üzerine yazı yazdı. Vay sen misin o yazıları yazan...

Abone ol

Vatan yazarı Tuğçe Baran'a olmadık hakaretler ediliyor. İşin ilginç tarafı ağza alınmayacak sözleri edenler ise Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyeleri.

22 Mayıs'ta Kim gafil, kim cahil... yazısında laiklerin açılma hakkı varsa diğerlerinin de kapanma hakkı olduğunu savunmuştu. Laik/dinci çatışmasının aslında bal gibi bir sınıf çatışması olduğunu ön sürmüştü. Baran, dindarların şehirlerde zenginleştiğini ve okuyarak önemli mevkilere gelince laik kesiminin tepki gösterdiğini yazmıştı.

İşte bu yazılar ADD üyelerini çılgına çevirdi. O günden beri Baran'a tepki yağıyor. Hakaretin her türlüsü geliyor.. Baran, bugün yazısında kendisine yapılan tepklere örnekler verdi.

Ne yazsam aynı nefis ithamla karşılaşıyorum. “O satılmış kaleminizi alın bir tarafınıza sokun..”

ADD Beykoz Gençlik Komisyonu adına Buğçe Öner ise:

“Siz ve sizin gibi medya kurumcukları bizleri asla ve asla yıldıramayacak.. Tam tersine bizi daha çok kamçılayacak çünkü yaptıklarımızın ne kadar doğru şeyler olduğunu aslında bizlere siz gösteriyorsunuz. En kısa zamanda SATILMIŞ kaleminizi elinizden bırakmanızı ve aydın birer yazar olmanızı temenni ediyoruz..”

Yazar satıldığını iddia edenlere arabasının bile olmadığını örnek vererek cevap veriyor:

"Kalemimi satma karşılığı almış olduğum “O” paralar nerede? Farkında olmadan da satmış olmak diye bir kavram var diyelim ki (ADD buyuruyor ne de olsa) iyi güzel ama yüklü bir miktarda bir paranın banka hesabıma yatmış olması gerekmiyor mu?

Ben körüm de boşu boşuna mı SATILMIŞ KALEM olarak tam sekiz gündür ucuz ama aynı zamanda güzel gardırop, şifoniyer, halı, döşemelik ve perdelik bulmak için İstanbul’da gitmediğim mahalle kalmadı? Boşu boşuna mı Dudullu’sundan, Unkapanı’na, Dikilitaşı’ndan, Ümraniye’sine, Tahtakale’sinden Kapalıçarşı’sına kadar her yere haldır haldır gitmekteyim?

Üstelik kendi arabamla da değil. Eski ev arkadaşımın, komşumun.. Bir adet arabamın bile olmadığını düzenli okurlarım bilir.

Satılmış kalemin hiç olmazsa bir otomobilciği olması gerekmez miydi ey ADD yetkilileri? Hadi evi, yazlığı, yatı, kotrayı geçtik, yani her kim satın aldıysa beni (sahibimi henüz tanımıyorum, ADD lütfedip bunu da söylerse çok memnun olacağım) bana bir arabacık bile mi layık görmedi? Alt tarafı 15-20 bin lira bir şey. Hadi ikinci el olsun. 10 bin lira!

Kalemim bu kadar da mı etmemiş?"