BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Sarkozy'nin babası da yalancı çıktı!

Başbakan Erdoğan'ın 'Cezayir'e giden babana sor' sözleri Sarkozy'nin babasının yalanını ortaya çıkardı

Abone ol

Başbakan Erdoğan soykırım iddialarını inkar eden düzenlemeyi suç sayan Fransa parlamentosu kararı sonrası Sarkozy'ye sert çıkmış ve Cezair'de asker olarak görev alan babası Pal Sarkozy'yi hatırlatmıştı.

Erdoğan, 'katliamları babana, kurtardığımız Yahudileri de dedene sor' demişti.

KENDİ KİTABI YALANLADI

Baba Pal Sarkozy Başbakan Erdoğan'ın sözleri sonrası iddiaların doğru olmadığını öne sürmüş ve Cezair'e hiç gitmediğini iddia etmişti.

Habertürk'ün haberine göre baba Sarkozy kitabının 22. sayfasında, Cezayir'in Sidi Bal'abbas kentinde görevli olduğunu yazıyor.

BABA SARKOZY ERDOĞAN'A NE YANIT VERMİŞTİ!

O dönemle ilgili bütün gerçekleri belgeleriyle birlikte kitabında anlattığını söyleyen baba Pal Sarkozy "Lojyonda sadece 4 ay kaldım. 'Tant de vie' kitabımı alın, orada tüm belgeler var" demişti. Pal Sarkozy, Erdoğan'ın iddialarını da 'gülünç' olarak nitelemişti.

EN KANLI DÖNEMDE CEZAYİRDEYDİ!

Baba Sarkozy, Macar kökenli. 1928 yılında aristokrat kökenli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. 1940'lı yılların başında Fransız lejyonlarına katılan baba Sarkozy, eğitim için Cezayir'e gönderildi. Fransa sömürgeciliğine karşı Cezayirliler tarafından başlatılan isyanın ilk yıllarında, yani en kanlı döneminde de Cezayir'de Fransız askeri olarak görevliydi.