BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,97
ALTIN 2.325,34
HABER /  GÜNCEL

Nijerya'da kiliselere saldırı: En az 26 ölü

Nijerya'nın başkenti Abuja ile Jos kentinde Noel ayinlerinin yapıldığı sırada bazı kiliseler bombalı saldırılara hedef oldu. En az 26 kişinin öldüğü, çok sayıda insanın yaralandığı saldırıların sorumluluğunu İslamcı 'Boko Haram' grubu üstlendi.

Abone ol

Nijerya'nın başkenti Abuja yakınlarındaki bir Katolik kilisesinde meydana gelen patlamada en az 25 kişi öldü, çok sayıda insan yaralandı.

Madalla'daki Sen Theresa kilisesinde, Katoliklerin Noel ayini için toplandıkları sırada meydana gelen patlamada, kilise büyük hasar gördü.

Bu saldırıdan kısa bir süre sonra ülkenin merkezindeki Jos kentindeki bir kilisede de patlama oldu; en az bir kişinin öldüğü öğrenildi.

Bugünkü kilise saldırılarının sorumluluğu İslamcı 'Boko Haram' grubu üstlendi.

Abuja'daki ilk yardım görevlileri ölü ve yaralılarla başa çıkmakta güçlük yaşandığını belirtti.

Acil durumların yönetimiminden sorumlu kurumun sözcüsü Yushau Shuaibu, BBC'ye verdiği bilgide, Abuja'daki son saldırının kilisenin hemen dışında, sokakta meydana geldiğini ama 1000 kadar kişi alabilen kilisenin patlama sırasında büyük hasar gördüğünü ve ölü sayısının artabileceğini kaydetti.

Sözcü, ölü ve yaralıların nakledilmesine çalışıldığını ancak ellerinde yeterli sayıda ambulans bulunmadığını bildirdi.

Ülkenin kuzeyindeki İslamcı gruplarla askerler arasında patlak veren çatışmalardan sonra güvenlik önlemleri artırılmış olsa da, BBC'nin Lagos muhabiri Fidelis Mbah, başkentte olay çıkmasının daha önce beklenmediğini aktarıyor.

Adı, "Batı eğitimi haramdır" anlamına gelen 'Boko Haram' örgütü, genellikle güvenlik güçlerini ve devlet kurumlarını hedef alan saldırılar düzenliyor. Ağustos ayında başkent Abuja'daki BM karargahına yönelik, 20'yi aşkın insanın ölümüyle sonuçlanan intihar saldırısını da bu örgüt gerçekleştrimişti.

2010'daki Noel arifesinde de, Jos kentinde bir dizi bombalı saldırı düzenlenmiş ve bu eylemlerin sorumluluğunu da 'Boko Haram' üstlenmişti.