BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Şarkıcı Ferhat Tunç'un isyanı

VAN Cumhuriyet Savcılığı, 2009 yılının Temmuz ayında bir konserde söylediği sözlerden dolayı Ferhat Tunç hakkında soruşturma başlattı.

Abone ol

Soruşturma kapsamında Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gelen Ferhat Tunç, sözlerinin arkasında olduğunu, başlatılan soruşturmanın ise gelecek açısından çok kaygı verici olduğunu belirtti.

Ferhat Tunç, avukatı Ercan Kanar ile birlikte sabah saatlerinde Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne geldi. Soruşturma kapsamında Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık’a ifade vermek üzere adliyeye geldiğini belirten Ferhat Tunç konuyla ilgili kısa bir açıklama yaptı.

Soruşturmaya konu olan konuşmayı Tatvan’da yaptığını belirten Ferhat Tunç, savcıların bu konuşmayla ilgili soruşturma başlatmasına şaşırdığını söyledi. Yaptığı konuşmayı dile getirmekten çekinmediğini ifade eden Ferhat Tunç sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye bugünkü haliyle bize 90’lı yılları anımsatıyor. Çok vahim bir durum. Yaşam özgürlüğünü savunmanın karşısında savcıların harekete geçerek dava açıyor olmalarının, gelecek açısından hepimizi kaygılandırdığını ifade etmeliyim. Sanatçıların işi insanları sadece eğlendirmek değildir. Sorunların yakıcı olduğu bir ülkede sanat yapıyorsanız, mutlaka sözünüz olmalı. Ben sözünü esirgemeyen bir insanım. Dava konusu edilmek istenen sözleri birkez daha tekrarlıyorum. Evet bu ülkede askerler de ölmesin, gerillalar da ölmesin. İnsanlarımızan arasında, çocuklarımızın arasında bizi ayrım yapmaya zorlayan insanların, bu ülkeye kötülük ettiklerini düşünüyorum. Bu ülkede barışa ve kardeşliğe ihtiyacımız var. İnsanları terörist ilan ederek, kürt sorununu bir terör sorunu olarak görerek bu meselenin çözülemeyeceği ortadadır." 

DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNE AYKIRI 

"Askerler de ölmesin, gerillalar da ölmesin. Tüm anaların acısı aynıdır" cümlelerinden dolayı soruşturma açılmasının, düşünce özgürlüğünü düzenleyen tüm maddelere aykırı olduğunu vurgulayan Avukat Ercan Kanar, "Bu duruma örnek olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin çok önemli bir emsal kararı var. Bu kararda çoğunluğu sarsıcı çoğunluğu rahatsız edici sözlerden dolayı dahi ceza verilmemesi gerektiği, düşünce özgürlüğünün asıl aykırı düşünceler için geçerli olması gerektiği vurgulanıyor. Buna rağmen maalesef savcılar adliyeyi fuzuli yere işgal ederek insanların özgürlüğünü tehlikeye sokmaktadır" diye konuştu. Müvekkili Tunç’un ’soruşturmadan beraat’ edeceğini ifade eden Kanar, "Barışı savunmak suç olmamalı" dedi.