BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hacılar 16 ilçe arasında birinci oldu

Gürdoğan, işadamlarının desteği ile oluşturulan derneğin bütçesinin yüzde 70'lik kısmını eğitime ayırdıklarını, bundan sonra da desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi.

Abone ol

Hacılar ilçesi Dayanışma ve Yardım Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Gürdoğan, dernek bütçesinin yüzde 70'lik kısmını eğitime ayırdıklarını, bunun da meyvesini Kayseri'de Seviye Belirleme Sınavı'nda 16 ilçe arasında 1'nci olarak aldıklarını söyledi.

Dernek faaliyetleri hakkında bilgiler veren Hacılar Dayanışma ve Yardım Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Gürdoğan, işadamlarının desteği ile oluşturulan derneğin bütçesinin yüzde 70'lik kısmını eğitime ayırdıklarını, bundan sonra da desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi.


Gürdoğan, "Derneğimiz 25 senedir faaliyet göstermektedir. Eğitime yaptığımız desteklerden de güzel sonuçlar alıyoruz. Dershaneye 151 kişi gönderiyoruz, ayrıcı 628 üniversite öğrencisine de karşılıksız burs veriyoruz. Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) 16 ilçe arasında birinci olduk. Bu başarıyı inşallah devam ettireceğiz. Bundan sonra da Hacılar'a işadamlarımız ile birlikte desteğimiz artarak devam edecek" dedi.


Dernek 2. Başkanı ve Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem'de, derneğin ilçeye çok önemli katkılar sağladığını söyledi. Herdem, "Sadece yardımlaşma ve dayanışmanın ötesinde, bütçesinin büyük bir kesimini eğitime ayırıyor. Biz Hacılarlılar olarak şuna inanıyoruz. Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesine iyi eğitimli insanların götüreceğine inanıyoruz. Bu amaçla da sadece dernek olarak değil tüm işadamları, tüm Milli Eğitim camiası, tüm Kaymakamlık kesimi ve tüm belediye çalışanları bu işe destek veriyoruz. Hacılar'da her alanda olduğu gibi eğitimde de herkes gücü yettiği oranda işin bir tarafından tutuyor. Bunun meyvelerini de her yıl artarak alıyoruz. Daha önceki yıllarda SBS sınavlarında Kayseri'de 4'ncü sıradaydık. İki senedir de ikinci sıradaydık. Bu sene SBS sınavlarında Kayseri'de ki ilçeler arasında birinci sıraya yükseldik. Bu çalışma, azim ve mücadele örneğidir. Bu mücadelede bize destek veren gerek kaymakamlığımıza, gerek milli eğitim camiamıza, gerekse derneğimize katkı ve destek veren işadamlarımıza da teşekkür ediyorum. Bizde SBS sınavlarına katılan 7 okulumuz var. Bu okullar arasında üç tanesi ilk yüz içerisindedir. Bu başarı Hacılar'da ki tüm kurum ve kuruluşların başarısı, sivil toplum kuruluşlarının başarısı, bu başarı derneğimizin başarısı, bu başarı işadamlarımızın başarısı, bu başarı kaymakamlık ve milli eğitim camiasının başarısıdır. İstiyoruz ki bu başarının dalga dalga yayılması, Türkiye eğitim seviyesinde atak yapması ve Türkiye Avrupa'da Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesindeki yerini almasıdır. Hemşerilerimiz sanayi ve ticarette başarılı olduğu gibi eğitimde de başarılı olduklarını gösterdiler. Bundan sonra da her türlü desteğimiz devam edecek. Ben emeği geçen herkesi kutluyor, herkese teşekkür ediyor, ilçemizin eğitimde de atak yaptığını belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.