BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  GÜNCEL

Sarıyer daha sağlıklı

Sarıyer Belediyesi sağlık yatırımlarına hız kesmenden devam ediyor

Abone ol

Sarıyer Belediyesi diğer hizmetlerinde olduğu gibi sağlık hizmetinde de yatırımlarına devam ediyor. Başkan Yusuf Tülün göreve geldiği tarihten itibaren 10 tane olan Sağlık Ocağı sayısını 17 yükseltti. Ayrıca gezici sağlık ekipleri tarafından 67 Bin 500 kişi sağlık taramalarından geçirildi. 

Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün, göreve geldiklerinde Sarıyer genelinde bulunan sağlık ocakları sayısının 10 olduğunu bu sayıyı artırarak 17 çıkarttıklarını belirtti. Başkan Yusuf Tülün “ Seçim çalışmaları yaptığımız dönemde mahallesin de sağlık ocağı olmayan vatandaşlarımız benden sağlık ocağı açmamı istemişlerdi.

Görev bana verildiğinde ilçe genelinde 10 tane olan sağlık ocakları sayısını 17 çıkarttık. Bunlar sağlık ocağı ve Mahalle Konakları bünyesinde vatandaşa hizmet vermektedirler. Sarıyerliler bu sağlık ocaklarında sağlık bulacak ilaçlarını yazdırabilecek, ilk tedavilerin yapabilecekler. 3 günde 3 sağlık ocağı açarak sağlık yatırımlarımıza devam ediyoruz. Pınar Mahallesi Sağlık Ocağı ile Reşitpaşa Mahallesi Sağlık Ocağı’nı hizmete açtık, yarında Derbent Mahallesi Sağlık Ocağı’nı hizmete açacağız. “ dedi.

SAĞLIK TARAMALARI

Sarıyer Belediyesi daha sağlıklı bir Sarıyer oluşturmak için ilçe genelinde bütün mahallelere sağlık tarama ekipleri gödererek vatandaşlara hizmetini sürdürüyor.
3 yıl içerisinde yapılan sağlık taramalarında 67 bin 500 Sarıyerli sağlık taramasından geçti. Taramalarda ciddi rahatsızlık tespit edilen kişiler hastanelere sevk edilirken maddi durumu iyi olmayan vatandaşların hastane giderleri Belediye tarafından karşılandı.

RUH SAĞLIĞI GÜNLERİ

Sarıyer Belediyesi, “ Psikolog Doktor İbrahim Davutoğlu ile Ruh Sağlığı Günleri “ kapsamında Stres’ten korunmanın yolları ile ilgili bir konferans düzenledi. Çağımızda kent yaşamının olumsuz yönde etkilediği ruh sağlığını kamuoyunun gündemine taşımak ve halkı bilgilendirmek amacıyla Sarıyer Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Stres’ten korunmanın yolları’ konulu konferansa çok sayıda vatandaş katıldı.