BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.299,84
HABER /  GÜNCEL

Sarıkamış şehitleri anıldı

Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" programına katılan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Sarıkamış'ta 98 yıl önce yürünen bu güzergahta bugün de 10 binlerin yürüdüğüne dikkat çekti.

Abone ol

"Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" programına katılan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin , Sarıkamış'ta 98 yıl önce yürünen bu güzergahta bugün de 10 binlerin yürüdüğüne dikkat çekti.

Sarıkamış etkinleri kapsamında kar yağışı altında Şehit Kurmay Albay Faruk Sungur Yolu'nda yapılan anma yürüyüşü yaklaşık 2,5 saat sürdü. Yapılan yürüyüşe yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Yürüyüş sonrasında Bakan Kılıç ile beraberindekileri tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez, Bakan Suat

Kılıç'ı, Hafız Hakkı Paşa rolünde Enver Paşa'nın "Eğer Ben Savaşta Ölürsem" adlı vasiyetnamesi ile karşıladı.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve beraberindekiler, Yukarı Sarıkamış Mahallesi'ndeki Şehitlik Anıtı'nda düzenlenen törende anıta çelenk sunarak, saygı duruşunda bulundu. Daha sonra, 9. Motorlu Tugay Komutanlığı'ndan bir subay, Sarıkamış Harekatı ile ilgili bilgi verdi.

Burada konuşan Bakan Şahin yaptığı konuşmada, "Her yaştan her bölgeden ve her duygudan ama ortak duygu Türk vatanı, ortak payda Türk milletinin onurlu, özgür, gururlu birer ferdi oluşumuz. Askerimiz 98 yıl önce olduğu gibi bugün de Türk milletinin vatanseverliğinin, kudret ve kabiliyetinin, yaşama iradesi ve azminin çelikleşmiş bir ifadesidir" dedi.

Şahin, "98 yıl önce düşmana ve doğaya karşı gözünü kırpmadan bedenini ortaya koyarak dimdik ayakta şehit olan 10 binleri ve onların şahsında bütün şehitlerimizi bu memleketin birliği, dirliği ve kardeşliği için canını feda eden polis, asker, köy korucusu ve vatandaş herkesi rahmetle, minnetle anıyorum. Bu ülkenin varlığı ve bağımsızlığı için yaralanarak gazilik unvan ve rütbesiyle aramızda yaşayan gazilerimizi de yine minnet ve saygıyla anıyorum. Yine hep birlikte 10 binler değil, 100 binler olarak Sarıkamış Dağları'nda Mehmetçiğin yollarında buluşmak dileğiyle hepinize bu günlük veda ederken, seneye tekrar buluşalım diyorum" diye konuştu.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Derinden bir tarihten geliyoruz. Bugün burada 10 binler yürüdü. Türk milletinin onurlu, gururlu birer ferdi, şerefle bu dünyaya geldik, şerefli birey olarak terk edeceğiz. Gök kubbe var oldukça bu millet var olacaktır. Bu varlığın en büyük teminatı Türk askeridir, Mehmetçiktir" diye konuştu.

Yoğun kar yapışı altında düzenlenen tören sonrasında Türk Kızılayı tarafından kurulan çadırlarda yemek ikramında bulunuldu. Tören alana toplanan kalabalığın çekilmesiyle sona erdi.