BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,79
ALTIN 2.493,47
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Sarıgül'e en yakın isim AK Parti'ye geçiyor

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün en yakın danışmanı Ozan Ceyhun neden AK Parti'ye geçeceğini açıkladı...

Abone ol

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür'ün bugünkü köşesinde yer verdiği bilgilere göre, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün en yakın isimlerinden, Başkan Danışmanı ve AP Eski Milletvekili Ozan Ceyhun AK Parti'ye geçiyor.  

SARIGÜL'ÜN DANIŞMANI AK PARTİYE GEÇİYOR

Bir ayağı Almanya'da bir ayağı Brüksel'de bir ayağı Kıbrıs'ta ve doğal olarak bir ayağı Türkiye'de bir siyasetçi... Çok yönlü siyasetçi Ozan Ceyhun, uzun süredir Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün AB ve Almanya danışmanlığını yapıyordu.

Bugünlerde Ceyhun yeni bir hazırlığın içinde, Sarıgül'ün danışmanlığından ayrılıp AK Parti'ye geçiyor.

Bu da nereden çıktı demeyin, AK Parti Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu ve Osman Can hamlesinden sonra AB ülkelerindeki sosyal demokrat siyasi aktörleri de kapsama alanına alıyor.

NEDEN AK PARTİ'YE GEÇİYOR

Ceyhun'un Sarıgül'den ayrılıp AK Parti'ye geçeceğini duyunca arayıp sordum: "Neden?" Önce kısa bir tespit yapıyor:

"Mustafa Sarıgül'le CHP'nin eski başkanı Deniz Baykal ve onun anti-demokratik parti yönetimine karşı mücadele ettik. Ancak son dönemlerde Sarıgül'ün çevresini saran bazı eski vekiller ve bazı kişilerle ortak hiçbir siyasi yanımın olmadığını gördüm."

SARIGÜL'E ELEŞTİRİ

Sonra da eleştiri oklarını Sarıgül'e yöneltiyor: "Yıllardır aynı şeylerin söylenmesini tasvip etmediğim için ayrılıyorum. Ayrıca başta Ortadoğu ve Kıbrıs olmak üzere dış politika, Kürt Sorunu'nun çözümü, Türkiye'nin demokratikleşmesi ve karanlık cuntacı geçmişiyle hesaplaşması gibi önemli konularda Mustafa Sarıgül'ün hangi görüşü savunduğunu anlayamadım. Daha doğrusu anlaşılır bir politika göremedim. O nedenle kişisel değil siyasi bir nedenle ayrılıyorum."

CHP'DE İSTİFALAR BİTMEZ

"AK Partiye geçecek misiniz?" sorusuna şöyle cevap veriyor:

"Hem Alman hem de Türk vatandaşı bir sosyal demokrat olarak Türkiye'de de politikayı yakından izliyor ve inandığım doğruları destekliyorum.
Türkiye-AB ilişkilerinde başarılı çalışmalarını takdir ettiğim AB Bakanı Egemen Bağış'ın fahri danışmanı olarak karınca kararınca destek verebildiğim için mutluyum."

Anlaşılan CHP içinde ulusalcılar etkinlik kazandıkça sosyal demokratların yeni adresi AK Parti olacak. Bu gerçeği CHP yönetimi görmediği sürece ne istifalar bitecek ne de iç gerginlik.

TAMAMI İÇİN