BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.438,17
HABER /  DÜNYA

İran dünyayı kandırdı mı?

İran, 'Pişgam' (Öncü) adlı araştırma uydusuyla uzaya maymun gönderdiğini 28 Ocak'ta duyurmuştu.

Abone ol

Açıklamalarında ise uydunun başarıyla geri döndüğünü ve maymunun sağ olduğunu söylediler. Fakat maymun fotoğrafları kafalarda soru işareti bıraktı.

İran'ın devlet televizyonu IRINN 28 Ocak'ta İran'ın uzaya maymun gönderdiğini duyurmuştu. Ancak maymunun uzaya gitmeden önce çekilen fotoğrafıyla, gittikten sonra çekilen fotoğrafı arasında fark vardı ve bu kafalarda soru işareti yarattı.

Uzaya gitmeden önce maymunun basına servis edildiği fotoğraflarda alnında kırmızı bir nokta ve tüylerinin farklı bir renk olduğu görüldü.

İRAN'IN UÇAĞI DA ALAY KONUSU OLDU!

Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın tanıttığı, İran'ın dünyanın en gelişmiş savaş uçağı, alay konusu oldu.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!

Bu yolculakla ilgili Batılı kaynaklar hiçbir haber geçmedi ve bağımsız bir doğrulama da gelmedi. Amerika ise uzay yolculuğu ile ilgili şüpheleri olduğunu açıkladı. Ayrıca maymunun uzaya gönderildiği ve geri dönmediği yorumları yapılıyor.

Havacılık ve uzay alanındaki çalışmalarını son yıllarda artıran İran, 2020'ye kadar ilk astronotunu uzaya göndermeyi hedeflediğini açıklamıştı. İran daha önce de uzaya fare ve kaplumbağa göndermiş, 2011'de maymun gönderme girişimi ise başarısız olmuştu.

UZAYA İNSAN GÖNDERMEDE İLK ADIMDIR

İran Savunma Bakanı Ahmed Vahidi, devlet televizyonu IRINN'e verdiği demeçte, uzaya maymun gönderilmesiyle bu alanda büyük bir mesafe katedildiğini söylemişti.

''Öncü'' adlı araştırma uydusuyla uzaya gönderilen maymunun sağ salim döndüğünü belirten Vahidi, ''Bu, bir sonraki aşamada uzaya insan göndermede ilk adımdır'' demişti.

Vahidi, uzay çalışmalarına yönelik "yeni güzel haberlerin yakında açıklanacağını" sözlerine eklemişti.