BIST 8.972
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,26
GÜNCEL

'Sapık Alihan' gözaltına alındı! Bebeğe tecavüz, Özgecan Aslan ve Atatürk paylaşımları

Sosyal medyada yaptığı paylaşımda, 2015’te vahşice katledilen Özgecan Aslan’la ilgili çirkin paylaşımlarda bulunan, Türk Bayrağı'nı yırtan, 3 yaşında bir kız çocuğuna tecavüz ettiğini söyleyen ve Atatürk fotoğrafıyla dalga geçen 17 yaşındaki Alihan Ş. gözaltına alındı.

Sosyal medyada açtığı kanalda “2015'te Mersin'de katledilen Özgecan Aslan hakkında çirkin paylaşımlarda bulunan”, “Türk Bayrağı'nı yırtan”, “3 yaşında bir kız çocuğuna tecavüz ettiğini söyleyen” ve “Atatürk'e hakaret ettiği” belirlenen Alihan Ş.'nin paylaşımları büyük tepkiye sebep oldu. Twitter'da “Sapık Alihan tutuklansın” etiketi en çok paylaşılanlar listesine ilk sıralardan girerken, İstanbul Polisi olayla ilgili harekete geçti.

3 yaşındaki kıza tecavüz 'tık' yalanıymış

Araştırmalarda şüphelinin 17 yaşında Alihan Ş. olduğu belirlendi. Bunun üzerine İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü görevlilerince Alihan Ş. gözaltına alındı. Emniyette sorgulanan şüphelinin, 3 yaşında kız çocuğuna tecavüz ettiğinin yalan olduğunu söylediği ve paylaşımları “trendtopic” olmak için yaptığını ifade ettiği belirtildi.

Hakkında hangi suçlamalar yapıldı?

Şüpheli hakkında “Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar” başlıklı “5816 Sayılı Kanuna Muhalefet” ile Türk Ceza Kanunu’nun “Devletin Egemenlik Alametlerini Aşağılama” başlıklı 300. Maddesi, “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” başlıklı 216. Maddesi ile “Çocuğun Cinsel İstismarı” başlıklı 103'üncü maddesine istinaden işlem başlatıldığı belirtildi.

Sitene Ekle
Etiketler