BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.390,32
HABER /  GÜNCEL

Şanlıurfada su baskını

Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali'nde (HES) su baskını meydana geldi.

Abone ol

Şanlıurfa'daki Atatürk Barajı'nın suyunu Harran Ovası'na taşıyan tünel çıkış ağzındaki Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali'nde (HES) su baskını meydana geldi.

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, birkaç ay önce hizmete giren Şanlıurfa HES'in, henüz belirlenemeyen nedenle geçtiğimiz cumartesi gecesi su almaya başladığını açıkladı.

Su baskınının ardından çalışmalara başlandığını belirten Yavaşcan, santralde yaklaşık 10 bin metreküp su biriktiğini, tahliye işleminin devam ettiğini söyledi.

"Can kaybı yok"

Vali Yavaşcan, sorunun neden kaynaklandığının henüz tespit edilemediğini belirterek, bu yöndeki araştırmaların devam ettiğini vurguladı.

''Can kaybı olmaması tek tesellimizdir'' diyen Vali, söz konusu santralde üretimin durdurulduğu ve üretimin yeniden ne zaman başlayacağı konusunda kesin bir şey söylenemeyeceğini ifade etti.

Şanlıurfa HES projesi

Türbin ve jeneratör montajına 1999'da başlanan, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nün öz kaynaklarıyla inşa ettirilen ve 2 üniteden oluşan Şanlıurfa HES'in birinci bölümü aralık 2005'te, ikinci ünitesi ise şubat 2006'da hizmete açıldı.

Projeyle, Atatürk Barajı'ndan Şanlıurfa ve Harran Ovası'na bırakılan sudan, tarımsal sulamanın yanı sıra elektrik enerjisi olarakda yararlanılması amaçlanıyor.

Santralden yıllık 124 milyon kilowatsaat (kwh) elektrik enerjisi üretilmesi planlanıyor.