BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,82
ALTIN 2.390,92
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan fethi unutmadı

Başbakan Erdoğan, İstanbul'un ''Medeniyetler İttifakı''nın sembol şehri olarak öne çıktığını belirtti.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un geçmişte olduğu gibi bugün de insanlığın en çok özlemini duyduğu ''Medeniyetler İttifakı''nın sembol şehri olarak öne çıktığını belirtti.

Başbakan Erdoğan, İstanbul'un fethinin 553. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Erdoğan, Asya ile Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan, 27 yüzyıllık tarih boyunca Roma, Bizans ve Osmanlı imparatorluklarına başkentlik yapan İstanbul'un, insanlığın ortak kültür ve mirasında özel bir yere sahip olduğunu vurguladı. Erdoğan, dünyanın eski ve en gözde şehirlerinden biri olan İstanbul'un fethinin, tarihin akışını değiştirdiğini, yeni bir çağın başlangıcı kabul edildiğini anımsattı.

''Hoşgörü ve adalete dayanan, yeniliklere açık yönetim anlayışıyla Fatih Sultan Mehmet, bu güzel şehri farklı inanç ve geleneklerin barış içinde kaynaştığı bir bilim ve kültür merkezi haline getirmiştir'' diyen Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

''İstanbul, bugün de bu özelliğiyle insanlığın en çok özlemini duyduğu 'Medeniyetler İttifakı'nın sembol şehri olarak öne çıkmaktadır. Farklılıkların bir arada barış içinde yaşadığı bir dünya idealinin ulaşılabilir bir hedef olduğunu geçmişiyle ve bugünüyle de ispatlayarak küresel barışa katkıda bulunmaya devam etmektedir. Bilmeliyiz ki, İstanbul'un doğal güzellikleri, kültürel zenginlikleri ve tarihi dokusunu koruyarak gelecek kuşaklara aktarmak, hepimizin ortak sorumluluğudur.

Kıtaları ve uygarlıkları birbirine bağlayan İstanbul'un fethinin 553. yıldönümü kutluyor, bu eşsiz dünya şehrini bizlere miras bırakan Fatih Sultan Mehmet ile aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.''