BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şanlıurfa'da klimaya hücum!

Hava sıcaklıklarının her geçen gün yükselmesi ve klima fiyatlarının düşmesiyle birlikte klima satışlarında patlama yaşandığı bildirildi.

Abone ol

Sıcakların etkili olacağı yönündeki uyarıların da klima satışlarının artmasında etkili olduğu öğrenildi. Şanlıurfa'da Dayanıklı Tüketim Malları ve Beyaz Eşya satan esnaf, klima kullanma alışkanlığının, evlere giderek yerleştiğini söyledi.

İnsanların artık klimanın rahatlığına alıştığını dile getiren beyaz eşya satıcıları, klima kullanma alışkanlığının yerleşmesinde, hava sıcaklıklarının son yıllarda yüksek seyretmesinin önemli rolü olduğunu ifade etti.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle klima satışlarında geçen yıla göre artış meydana geldiğini belirten beyaz eşya satıcıları, "Şanlıurfa oldukça sıcak bir bölgedir. Klima almakta kararsız olanları bile Şanlıurfa'ya geldikten sonra klima alıyor. Yaz aylarında sıcakların başlaması ile birlikte satışlarımızda yüzde 60'lık artış meydana geldi. Klima satın almaya gelenler, artık aynı gün klimanın evlerine takılmasını istiyorlar. Şanlıurfa'da sıcak havalar daha fazla etkisini gösterdiği için insanlar klima almaya yöneliyorlar" diye konuştu.

Fiyatların düşmesiyle birlikte artık insanlar vantilatör yada tavan pervanesi almak yerine klima almayı tercih ediyor.