BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Yunanistan’da genç pilotlar rahatsız

Papandreu'nun ekonomik önlem paketine karşı direnen emekçilere sürpriz bir destek Hava Kuvvetlerinden geldi.

Abone ol

Yunanistan’da Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı pilotlar, hükümetin yeni vergi düzenlemesinden dolayı eğitim uçuşlarına katılmayı reddettiler.

Yunanistan’da sosyal demokrat Papandreu hükümetinin, ülkenin içinde bulunduğu derin krizin faturasını çalışanlara kesme anlamına gelen önlem paketine karşı direnen emekçilere sürpriz bir destek geldi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı pilotlar, hükümetin vergi düzenlemesini protesto ederek eğitim uçuşlarına katılmayı reddettiler.

Yunanistan Savunma Bakanlığı açıklamasına göre, yeni önlemler çerçevesinde, vergi durumlarının aleyhlerine bir şekilde revize edilmesini protesto ederek, ''psikolojik yetersizlik'' sebebiyle eğitim uçuşlarına katılmadılar.

Yunanistan Savunma Bakanı Evangelos Venizelos ise yaptığı açıklamada, Yunan Hava Kuvvetleri pilotlarının davranışından dolayı ''derin bir hayal kırıklığı içinde'' bulunduğunu bildirdi.

Yunanistan’da ülkeyi felç eden ve arka arkaya gerçekleşen grevlerin ilk dalgasında Aralık ayında konfederasyonlar içinde sadece Yunanistan Komünist Partisi’nin güçlü olduğu Tüm İşçilerin Militan Cephesi’nin örgütlediği ve ADEDY ve GSEE’nin kırmaya çalıştığı greve, yasal olarak yasaklı olmasına rağmen gemicilerin de katılması ve birçok Yunan gemisinin durması da egemen çevrelerde “sürpriz” olarak adlandırılmıştı.