BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İlk finalist Bayern Münih (video)

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde adını finale ilk yazdıran takım, Lyon'u yarı final rövanş maçında 3-0 yenen Bayern Münih oldu.

Abone ol

Şampiyonlar Ligi'nde yarıfinalin ilk rövanş maçı tamamlandı ve ilk finalist Bayern Münih oldu. Fransa temsilcisi Olympique Lyon'u, ikinci maçta da 3-0 yenen Alman ekibi, 2001'den bu yana ilk kez finale yükselirken, maçın yıldızı 3 gol atan Olic oldu.

İlk maçta elde ettiği 1-0'lık galibiyetin avantajıyla sahaya çıkan Bayern Münih, ilk dakikalarda rakibinin defansta verdiği açıklar nedeniyle önemli fırsatlar buldu. Önce Müller net bir fırsatı harcadı, ardından da Olic ile golü bulamadı. Ancak mutlak gol bulması gereken Olympique Lyon, bir türlü ileride organize olamayınca Almanlar, rahat bir oyun ortaya koymaya başladı. 26. dakikada Olic'in şutu defanstan taça çıkarken, bu atış sonrası ceza sahasına Müller'in çevirdiği topu kontol edip aynı iyi bir vuruş yapana Hırvat yıldız, finali iyice Bayern Münih'e yaklaştıran gole imza attı.

BAYERN MÜNİH'İN GOLLERİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Stade De Gerland'ı susturan bu gol sonrası Olympique Lyon'un ilk ciddi tehlikesi geldi. 30. dakikada sağdan yapılan ortada bomboş kalan Bastos zoru başarıp topu dışarı atınca Fransızların devre arasına umutlu girmesini engelledi. İlk yarının son bölümünde de Olympique Lyon'un panik futbolu devam edinci Bayern Münih, kalesinde tehlike yaşamadan soyunma odasına girmeyi başardı.

İkinci yarıya Gomis'i alarak başlayan Olympique Lyon, yıldız golcüyle 50. dakikada çok net bir fırsatı harcadı. 60. dakikada Cris'in üstüste gördüğü iki sarı kartın ardından Olympique Lyon oyundan iyice koptu. Bu fırsatı kaçırmayan Bayern Münih, Olic ile 2 gol daha bularak maçı 3-0 kazandı ve kupayı aldığı 2001'den bu yana ilk kez finale yükseldi.

Şampiyonlar Ligi'nde ikinci finalisti belirleyecek maçta Barcelona ile İnter karşı karşıya gelecek. Bilindiği gibi ilk maçta Barcelona deplasmanda 1 - 0 öne geçmesine rağmen sahadan 3 - 1 mağlup ayrıldı.