BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Saniyelerle ölümden böyle kaçtı

Aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu yaşanan kazalar MOBESE kameralarına böyle yansıdı

Abone ol

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Mobese kameralarına yine ilginç kazalar saniye saniye kaydedildi.

Görüntülerde yer alan kazaların büyük bir bölümünün trafik ışıkları ihlallerinden meydana geldiği dikkat çekerken, aşırı hız ve dikkatsizlikten doğan kazalarda tek sevindirici yanı can kaybının yaşanmaması oldu.

KALDIRIMDA YÜRÜYEN KADIN ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Yeni Bağdat Caddesi ile Doğan Caddesi'nin kesiştiği kavşakta meydana gelen trafik kazası ucuz atlatıldı. Kırmızı ışık ihlali yapan bir otomobil, önce ara yoldan caddeye giren bir otomobile, daha sonra da kaldırımda yürüyen bir kadını teğet geçerek aydınlatma direğine çarptı. Devrilen aydınlatma direğinin altında kalmaktan yaptığı kaçış hamlesiyle kurtulan kadın olayın şokunu yaşarken, korku dolu anlar Mobese kamerasına yansıdı.

OTOMOBİL, IŞIKTA DURAN CİPE ÇARPTI

Yeni Çarşı üzerinde seyir halinde olan bir cip sürücüsü, kırmızı aşığın yandığını son anda fark edince ani manevra ile fren yapmak zorunda kaldı. Cipin arkasında seyreden otomobil sürücüsü ise cipin durduğunu fark edemeyince aracının kontrolünü ancak önündeki cipe çarptıktan sonra sağlayabildi.

DİKKATSİZ YAYA METRELERCE UZAĞA UÇTU

Gebze'de yaşanan bir diğer trafik kazası ise bir yayanın araçlara yeşil yandığını gördüğü halde geçmesiyle meydana geldi. Akşam saatlerinde araçlara yeşil ışığının yanmasıyla yolun karşısına geçmeye çalışan bir yaya, hızla seyir halinde olan bir otomobilin çarpması sonucu metrelerce uzağa savruldu. Kazanın ardından tedavi alınan yayanın bacaklarında kırıklar olduğu tespit edildi.

DİKKATSİZ KADINA MİDÜBÜS ÇARPTI

Gebze'nin en işlek noktalarından birisi olan İlçe Kaymakamlığı önündeki caddede meydana gelen kazada ise öndeki otomobilin yavaş gelmesi üzerine karşıya geçmeye çalışan bir kadın, yavaş gelen aracı geride bırakan midibüs cinsi bir aracın çarpmasıyla kendisini yerde buldu. Bir anda kendini yerde bulan kadına, ilk yardımı çevredeki vatandaşlar yaptı.

YAŞLI ADAM DİKKATSİZLİK KURBANI

Bir diğer trafik kazasında ise çevresini kontrol etmeden elindeki pazar arabasıyla yolun karşısına geçmeye çalışan yaşlı bir adama otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle yere savrulan yaşlı adama ilk müdahale çevredeki vatandaşlardan geldi.

LÜKS ARAÇLARLA YARIŞ, KAÇIŞLA BİTTİ

Mobese kameralarına yansıyan bir başka görüntü ise gece geç saatlerde boş yolda yarış yapan iki lüks otomobile ait. Hızda limit tanımayan iki otomobilden biri, kontrolden çıkarak Çevik Kuvvet Polisi Müdürlüğü önündeki aydınlatma direğine çarpıyor. Çarpmanın etkisiyle paniğe kapılan sürücü gençler, otomobilleri ile iki farklı yola saparak kaçmaya başlıyor.

HATALI SOLLAMA UCUZ ATLATILDI

Gece geç saatlerde meydana gelen bir kazada, önündeki aracı bilinçsiz bir şekilde sollayan hafif ticari araç sürücüsü, yolun karşısına geçmek isteyen bir kadına çarpmamak için manevra yapıyor. Kontrolden çıkan araç, kaldırıma çıkarak trafik ışıklarında duran araçların içine dalıyor.