BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.335,50
HABER /  GÜNCEL

PKK'yı sarsan operasyon

Operasyonda 20 PKK'lının öldürüldüğü öne sürülüyor. BDP milletvekilleri bölgeye gitmeye çalışıyor...

Abone ol

Diyarbakır'da PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 20 PKK'lı öldürüldü.

Diyarbakır'ın Dicle İlçesi yakınlarında bulunan Görese Dağı'nda kış yapılanması içerisinde olduğu tespit edilen örgüt elemanlarının etsiz hale getirilmesi için polis ve jandarma özel harekât timleri, 7'nci Kolordu Komutanlığı, Jandarma Bölge Komutanlığı'na bağlı birlikler tarafından bir süre önce başlatılan operasyon devam ediyor.

Star Gazetesi'nden Şeyhmuz Çakan bölgede öldürülen terörist sayısının 20'ye ulaştığını duyurdu.

PKK'NIN ETEKLİ ERKEKLERİ
Sokaklarda gösteri yapan ve polise taş atan PKK yandaşları tanınmamak için bulduğu bu yöntemle herkesi şaşırttı...
İŞTE SİZİ GÜLDÜRECEK O FOTOĞRAFLAR...

BDP'LİLER DİCLE'YE HAREKET ETTİ

Diyarbakır'dan operasyon bölgesi Dicle İlçesi kırsalına yürümek için yola çıkan, ancak polis tarafından uzun bir süre Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde durdurulan araçlar Dicle'ye doğru yola çıktı.

Diyarbakır'dan operasyon bölgesi Dicle İlçesi kırsalına yürümek için yola çıkan araçlar, Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde durdurularak çeşitli gerekçelerle cezalar kesildi. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile TÜYAP Fuar alanı önünde kurulan iki farklı kontrol noktasında 10'nun üzerinde araç bağlanırken, konvoya katılan araçların hemen hemen tümüne ise çeşitli gerekçelerle yüklü miktarda para cezaları kesildi. Ardından ceza kesilen araçlar grup grup Dicle'ye doğru hareket ederken, araçları bağlananların ise arama noktalarındaki bekleyişi devam ediyor.

DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk ve BDP'li Vekiller Nursel Aydoğan ile Hüsamettin Zenderlioğlu'nun da içinde bulunduğu araçlar Dicle'ye doğru hareket ederken, Dicle'ye giden yol istikametinin birçok yerinde kontrol noktalarının oluşturulduğu görüldü.

BDP POLİS ENGELİNE TAKILDI
PKK'lılara yönelik operasyonlara tepki göstermek için bölgeye giden BDP'liler polis egeline takıldı. Evrakları eksik araçlara ceza yazılmasına tepki gösteren Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ile polis memuru arasında ilginç diyaloglar yaşandı.
HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

SAYI HENÜZ NETLEŞMEDİ

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Görese Dağı'nda sürdürülen operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin bulunduğunu ancak ancak sayısının operasyon sonucunda netleşeceğini söyledi.

Vali Toprak yaptığı açıklamada, Elazığ'ın Arıcak ilçesi ile Diyarbakır'ın Dicle ilçesi Kurşunlu köyü yakınlarında bulunan Görese Dağı'nda terör örgütü PKK mensuplarına yönelik başlatılan operasyonun jandarma ve polis özel harekat timlerinin de katılımıyla hava destekli olarak sürdüğünü belirterek, "O bölgede 40-50 civarında teröristin bulunduğunu tahmin ediliyor. Operasyonda etkisiz hale getirilen teröristler var, ancak sayısı operasyon sonucu netleşecek. Operasyon, bölge geniş bir alanı kapsadığı için mayın ve tuzaklamalara karşı çok dikkatli şekilde operasyon yürütülüyor" dedi.